ΣΠΑΡΤΗ. «Νέα εποχή» για το Δημοτικό φωτισμό του Δήμου Σπάρτης. Τρομάζει ο προσδιορισμός «νέα εποχή» για μια Δημοτική Αρχή που έχει κάποιο παρελθόν…

Aπ’ ότι φαίνεται οι Δημοτικές εκλογές μπορεί να γίνουν ακόμα και σε 12-13 από σήμερα. Έτσι η Δημοτική Αρχή Σπάρτης, αξιοποιώντας σχετικές συστάσεις, επιχειρεί να προβάλει το έργο που εκτελεί με συστηματικά δελτία τύπου συνοδευόμενα και απο φωτορεπορτάζ.

Αυτή τη φορά η προβολή αφορά στο έργο αναβάθμισης του Δημοτικού Φωτισμού στις οδούς:
Αρχιδάμου, από Θερμοπυλών προς το τέλος της οδού (Αρχιδάμου)
Θερμοπυλών, από Αρχιδάμου έως Επισκόπου Βρεσθένης,
Επισκόπου Βρεσθένης, από Θερμοπυλών έως Λυκούργου
Σημαδιακοί δρόμοι…

Στόχος, ποιος άλλος άραγε… από την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση των περιοχών παρέμβασης και η δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων σε πεζούς και οδηγούς για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και της εγκληματικότητας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο προβολής «Τα φώτα άναψαν» και στα Ανώγεια και συγκεκριμένα στην πλατεία –παιδική χαρά, στο πάρκο-γεφύρι Κάκαρη, στο Ηρώο Ανωγείων και στον οικισμό Σωτήρα, σε σημεία δηλαδή, που είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες επέκτασης Δημοτικού Φωτισμού.

Αντικαταστάθηκαν λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας, με LED νέας υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας σε:
Δ.Ε. Θεραπνών: Τ. Κ. Αγριάνων, Τ. Κ. Καλλονής και στους οικισμούς Ζαγάνας και Πολύδροσου
Δ.Ε. Οινούντος: Τ. Κ. Βαρβίτσας, Τ. Κ. Θεολόγου και στους οικισμούς Βεροίων και Καλύβιων Θεολόγου
Δ.Ε. Μυστρά: Τ. Κ. Σουστιάνων, Τ. Κ. Αναβρυτής
Δ.Ε. Πελλάνας: Τ. Κ. Βορδόνιας, Τ. Κ. Περιβολίων και στους οικισμούς Σερβέικα, Καστρί, Ντεμίρια.
Δ.Ε. Φάριδος: Τ. Κ. Λευκοχώματος, Τ. Κ. Τραπεζοντής, Τ. Κ. Σπαρτιάς, Τ. Κ. Βασιλικής και
Δ. Ε. Σπαρτιατών: Τ.Κ. Καλυβίων Σοχάς

Οι εργασίες αντικατάστασης θα συνεχιστούν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σπάρτης έτσι ώστε το έργο να αποβεί ωφέλιμο για κάθε πλευρά και όχι μόνον για τους πολίτες.

Μάθαμε λοιπόν από το δελτίο του Δήμου ότι οι λαμπτήρες LED «σέβονται» το περιβάλλον... Μάλιστα σε μια άκρως προεκλογική διατύπωση αναφέρεται το εξής:
«Ως Δημοτική Αρχή, με επιμονή, συνέπεια και πείσμα ολοκληρώνουμε έργα και παρεμβάσεις, που αλλάζουν την όψη περιοχών και συνολικά ολόκληρου του Δήμου και συμβάλλουμε αποφασιστικά στη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και ευημερίας των κατοίκων». Δικαίωμά τους.
Καλή προεκλογική περίοδο λοιπόν, να ευχηθούμε τόσο στη συμπολίτευση, όσο και στις αντιπολιτεύσεις αλλά και σε κάθε διεκδικητή της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης.
Προφανώς ήρθε η ώρα να «μας αλλάξουν τα φώτα»…