ΚΑΣΤΟΡΙ. Ανασφάλεια, Φόβος, Τρόμος. Τρείς λέξεις στις οποίες κλιμακώνεται το αίσθημα των κατοίκων των Βορείων Δήμων της Λακωνίας. Δήμος Σπάρτης και αυτά τα χωριά που πασχίζουν να διατηρήσουν την ζωντάνια και την αξιοπρέπεια τους. Το 2017 - 18 δέχονται ένα ακόμα πλήγμα που έχει να κάνει με την οξύτατη παραβατικότητα…
Κλοπές σχεδόν σε καθημερινή βάση χωρίς διάκριση και με θράσος που εκπλήσσει. Οι πολίτες κάθε πρωί αναχωρούν για τη δουλειά με τον φόβο ότι θα γυρίσουν και θα βρουν το σπίτι τους λεηλατημένο.

Σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, αποθήκες, στάβλοι… γίνονται στόχος των κακοποιών που δρουν πότε ημέρα και πότε βράδυ και ξεφεύγουν πάντα από τη νέα οδική αρτηρία του Λεύκτρο - Σπάρτη.

Οι πρόεδρο των Τοπικών Κοινοτήτων Καστορείου, Περιβολίων και Αγόριανης περιγράφουν την κατάσταση και ζητούν την παρουσία της Αστυνομίας.
Όπως θα ακούσετε, μιλούν στην κάμερα του notospress.gr και ζητούν από την Πολιτεία και κυρίως από τους αιρετούς εκπροσώπους τους ίση και δίκαιη αντιμετώπιση. Σε κάποιες περιπτώσεις οι λέξεις βγαίνουν έξω από τα δόντια και οι χαρακτηρισμοί φανερώνουν της απόγνωση και της αγανάκτηση των πολιτών.

Πολίτες, καταστηματάρχες και αιρετοί περιγράφουν την κατάσταση που αν μη τι άλλο έχει εδραιώσει τον φόβο στην πάλαι ποτέ ήσυχες και ασφαλείς γειτονιές των Βορείων Δήμων. Οι κακοποιοί είναι οι «γνωστοί» ανήλικοι, είναι αλλοδαποί, ή μήπως είναι και Έλληνες. Πάντως σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται να γνωρίζουν πού και πώς θα «κτυπήσουν», λένε οι δημότες.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ εντοπίσαμε περιπολικό της Αστυνομίας που όπως λένε οι κάτοικοι περνά συχνά από τα χωριά, αλλά «αυτό δεν είναι αρκετό»…