Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, στο πλαίσιο της θεματικής σειράς «Θησαυροί των Επτανήσων», διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στο αιώνιο άνθος, την «Σεμπρεβίβα - το λουλούδι των Κυθήρων», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του διήμερου αφιερώματος, τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσει ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Εμμανουήλ Π. Καλλίγερος με την ομιλία του «Κύθηρα: Στους δρόμους της Σεμπρεβίβας και της Αφροδίτης», θα ακουστούν απαγγελίες ποιημάτων με θέμα τα Κύθηρα και την Σεμπρεβίβα από τον συγγραφέα Γιώργη Δρυμωνιάτη, την εκπαιδευτικό Καλυψώ Μιχαλακάκη και τον ηθοποιό Γιώργο Κανέλλη για να κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, Σπύρο Καββάδα, Νικολέττα Μηλιώνη και Θοδωρή Παπαστάθη.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα λειτουργίας του διήμερου αφιερώματος, οι εκδηλώσεις θα μας ταξιδέψουν νοερά στα μαγικά Κύθηρα με το ντοκιμαντέρ «Μύθος, Ιστορία και Πραγματικότητα» σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κατερίνας Τσουρλάκη και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών με τη συνοδεία της μουσικής, από την Αδελφότητα Κυθηρίων Πειραιώς - Αθηνών, όπου και θα ολοκληρωθεί με κέρασμα από τοπικά εδέσματα των Κυθήρων.

Σχηματισμοί και δημιουργίες της Σεμπρεβίβα θα εκτεθούν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων από επιχειρήσεις που διατηρούν η Κούλα Καλλιγέρου, η Φωτούλα Mαγούλα και η Ποθητή Βενέρη στη Χώρα Κυθήρων και θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού από ώρα 17:00 έως και 21:00.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς - Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά και του Δήμου Κυθήρων.