Ο Άρης έβγαλε την… ψυχή των τουλάχιστον 5.000 φιλάθλων του στο Κλεάνθης Βικελίδης έως ότου σκοράρει με τον Δεληζήση στο 73ο λεπτό στη νίκη επί της Σπάρτης με 1-0. Οι «κίτρινοι» ήταν και πάλι μέτριοι σε απόδοση.

Ο Άρης του πρώτου ημιχρόνου ήταν μια… μπερδεμένη κατάσταση. Είχε μεν την κατοχή της μπάλας αλλά και πάλι δεν κατάφερε να επιλύσει το βασικό πρόβλημα του, αυτό της δημιουργίας. Η παρουσία των Χαντί, Μπαστακού στην 11αδα μάλλον περιέπλεξε περισσότερο την κατάσταση, υπό την έννοια ότι οι «κίτρινοι» πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων ένα ημίχρονο ψάχνοντας το… κεφάλι του Μπαστακού. Κι αυτό έγινε επί της ουσίας μία φορά, στο 45ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Τζανακάκης, ο Μπαστακός με κεφαλιά (εντός της μικρής περιοχής) ανάγκασε τον Γιακουμή σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο Άρης δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση, ενώ η αρχική τοποθέτηση του Βαγγέλη Πλατέλλα στην αριστερή πλευρά της επίθεσης μάλλον αποδείχθηκε ανεπιτυχής έμπνευσης καθώς δεν είχε ρόλο στο παιχνίδι. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε περιφερειακό ρόλο πίσω από τον Μπαστακό, σύγκλινε και στη δεξιά πλευρά κι αυτή η αλλαγή έδωσε ενέργεια και ταχύτητα στους «κίτρινους», όχι όμως και ουσία. Στο 38ο λεπτό ο βραχύσωμος επιθετικός σούταρε (τουλάχιστον) από τα 20 μέτρα αλλά και πάλι ο Γιακουμής ήταν σε κάθε θέση.

Γενικά, ο τερματοφύλακας της Σπάρτης χρειάστηκε σε τρεις περιπτώσεις για την ομάδα του και ήταν εκεί. Συνολικά όμως ο Άρης είχε δυσκολία στο να πατήσει στην περιοχή, γι’ αυτό αναλώθηκε σε κάποια σουτ όπως αυτά των Μπαστακού, Κάσσου, Χαντί τα οποία δεν βρήκαν στόχο. Η Σπάρτη ουσιαστικά περίμενε τον Άρη και κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο μετά το 15ο λεπτό. Είχε κι αυτή την ευκαιρία της και μάλιστα σπουδαία με τον Ράνο στο 13ο λεπτό όπου ο Αναγνωστόπουλος ενστικτωδώς απέκρουσε στην κεφαλιά του επιθετικού της Σπάρτης εντός της μικρής περιοχής. Ο Δημήτρης Σπανός δεν άλλαξε κάτι στην ανάπαυλα, διατήρησε ψηλά τις γραμμές του αλλά είδε και πάλι την ομάδα του να υστερεί σε δημιουργία. Για την ακρίβεια, η μοναδική απειλητική στιγμή στο πρώτο 10λεπτο ήταν η κεφαλιά του Σόουζα (έπειτα από εκτέλεση φάουλ) όπου η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιακουμή. Μετά το 55ο λεπτό στην εξίσωση του παιχνιδιού μπήκε και η έντονη πίεση αποτελέσματος για τον Άρη.

Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο πιεστικοί (σ. σ. είναι ενδεικτικό ότι προωθήθηκε και ο Ούγκο Σόουζα), επιδιώκοντας τη δημιουργία από τα άκρα με τους Βαλεριάνο(αριστερά), Πλατέλλα(δεξιά). Ο πρώτος είχε μια καλή στιγμή στο 60ο λεπτό. Στο 66ο λεπτό ο Άρης, ο Κάσσος σκόραρε για τους «κίτρινους» - μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πλατέλλα – αλλά ο διαιτητής Τζουμαλάκης το ακύρωσε εκτιμώντας ότι είχε προηγηθεί φάουλ επάνω στον τερματοφύλακα της Σπάρτης Γιοακουμή. Δύο λεπτά αργότερα ο Γιακουμής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κεφαλιά του Κάσσου εντός της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Τζανακάκη. Η λύτρωση για τον Άρη ήρθε στο 73ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από την αριστερή πλευρά ο Δεληζήσης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Σπάρτη δεν ήταν απειλητική με εξαίρεση ένα σουτ του Βάρντεν από το ύψος της περιοχής κι ένα γύρισμα του Φουρτάδο στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στα τελευταία λεπτά ο Σπανός έριξε και δεύτερο αμυντικό χαφ στο παιχνίδι καθώς απέσυρε τον Βαγγέλη Πλατέλλα και χρησιμοποίησε τον Μπράνισλαβ Νίκιτς.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Κάσσος(Άρης), Βοσνακίδης, Βάρντεν, Παναγιώτου(Σπάρτη)

Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ(Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας(86’ Νίκιτς), Κάσσος, Χαντί(55’ Πασάς), Μπαστακός(80’ Παυλίδης)
ΣΠΑΡΤΗ(Γράφας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Τζιμόντζι(59’ Μπουζούκης), Τριανταφυλλάκος, Παναγιώτου(85’ Φουρτάδο), Ράνος, Βάρντεν, Τραβιέζο(69’ Τσιόφου).