ΣΠΑΡΤΗ. Δύο σολίστ από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, η βιολοντσελίστα Sedef Ercetin και η πιανίστα Μαρία Παπαπετροπούλου, που έχουν τιμηθεί με το βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας και ειρήνης Abdi Ipektsi, γιορτάζουν τα 25 χρόνια της μουσικής τους συνεργασίας.

Θα παρουσιάσουν έργα: H. Villa – Lobos, G.di Giusto, Sedef Ercetin, Περικλής Κούκος, Μηνάς Αλεξιάδης, Μάνος Χατζιδάκις.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης.

Η πρωτότυπη αυτή εκδήλωση με τίτλο «Η Μουσική μπορεί το Μαζί» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18.30'
Η είσοδος είναι 5 € και δωρεάν για τους μαθητές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΤΕΛ Σπάρτης, για πιθανή μετακίνησή τους με το αστικό λεωφορείο των ΤΕΙ.

Μαρία Παπαπετροπούλου
Η Μαρία Παπαπετροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με τις Πόπη και Ναταλία Μιχαηλίδου στο «Αθήναιον» Ωδείο και το Ωδείο Σκαλκώτα αντίστοιχα. Πήρε το δίπλωμά της από το Ωδείο Σκαλκώτα με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές της με τη Φρανσουάζ Τινά στην Εκόλ Νορμάλ του Παρισιού και στο Εθνικό Ωδείο της Ορλεάνης, απ’ όπου αποφοίτησε αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Κατόπιν με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με τον Ούλριχ Ραντεμάχερ, στην ειδικότητα συνοδείας λίντερ, αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μaster of Arts) με άριστα. Παρακολούθησε σεμινάρια και τμήματα τελειοποίησης πιάνου, μουσικής δωματίου και συνοδείας λίντερ με τους Λέβ Βλασένκο, Γκίττυ Πίρνερ, Εντουάρντο Χούμπερτ και Μπρούνο Κανίνο. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ (Μέγαρο Μουσικής 1994) και σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Έχει συμπράξει επανειλημμένα, ως σολίστ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Φιλαρμονική του Ριαζάν στη Ρωσία και την Ορχήστρα Νέων του Μύνστερ στη Γερμανία όπου ηχογράφησε σε CD το κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ KV467. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θ. Αντωνίου και έχει εμφανιστεί στην Ελληνική και την Τουρκική τηλεόραση. Διδάσκει μάθημα συνοδείας και μουσικής δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Sedef Erçetin Atala
Γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη η Sedef Erçetın ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 6 ετών και αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στην Κρατική Μουσική Σχολή Κωνσταντινούπολης στο τμήμα βιολοντσέλου. Στη συνέχεια φοίτησε στην École Normale Supérieure de Musique στο Παρίσι και εκπαιδεύτηκε στο τσέλο και στη μουσική δωματίου. Αποφοίτησε από τη συγκεκριμένη σχολή έχοντας κερδίσει το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής. Για πολλά χρόνια έδινε συναυλίες σε διάφορα μέρη του κόσμου και συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων, το Pablo Casals festival και το Jazz festival της Βιέννης. Χάρη στο εξαιρετικό της ταλέντο όχι μόνο στην κλασική μουσική αλλά και σε άλλα είδη όπως η τζαζ και το τάγκο και κυρίως χάρη στον αυτοσχεδιασμό της έγινε γνωστή και αγαπητή σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχει δώσει πολλές συναυλίες με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο Juan Carlos Caceres του τάγκο και η Liz Mac Comb της τζαζ και γκόσπελ μουσικής. Επίσης έχει συνεργαστεί σε συναυλίες σε διάφορα μέρη του κόσμου με τον τσελίστα Gerardo Di Giusto (Camerata Ambigua) και με τον Florin Niculescu στο Κουαρτέτο Drina. Έχει βρεθεί στην ίδια σκηνή με διάσημα ονόματα του χώρου όπως οι Diana Krall, Manu Dibango, Barbara Luna, Henri Salvador και Luciano Pavarotti. Ακόμη στο πλαίσιο του Chamber Jazz Project έδωσε συναυλίες με το μουσικό τρίο Kerem Görsev. Στην Κωνσταντινούπολη, έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωματίου συνοδευόμενη από τους Ayla Erduran (βιολί ) και Burçin Büke (πιάνο). Μέχρι στιγμής ύπαρχουν 6 ηχογραφημένα CD της καλλιτέχνιδας. Το τελευταίο της άλμπουμ φέρει τον τίτλο Μεταμόρφωση/ «Metamorphosis».