ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, ο σύλλογος Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης σε συνεργασία με τον σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ), οργάνωσαν επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο του Πνεύμονα.

Οι καλεσμένοι ήταν οι ειδικοί επιστήμονες, Βασίλειος Μπαρμπούνης Παθολόγος Ογκολόγος, Δ/ντης Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείου METROPOLITAN, Αλέξανδρος Αρδαβάνης Παθολόγος Ογκολόγος, Δ/ντης- Επιστημονικός Υπεύθυνος, Α Παθολογικό Ογκολογικό Τμήμα, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», Dr. Ευθύμιος Γκότσης, V.MD, BSc, MSc ΦοίΝΙΚΑΣ /Ομάδα Υποστήριξης Θρέψης. Έφη Χριστοδήμου, Ψυχοθεραπεύτρια.

Με τον ιδιαίτερο λόγο τους και τη γενική τους παρουσία, ενημέρωσαν για τα επιστημονικά θέματα του αντικειμένου τους. Η πρόληψη, οι νέες θεραπείες, η κατάλληλη διατροφή και η στήριξη ασθενών και
φροντιστών αναπτύχθηκαν με σαφήνεια.

Αθρόα ήταν η προσέλευση του κοινού. Ο Σύλλογος ευχαριστεί για τη συμμετοχή τους το Κ.Ε.Φ.Ι., τους εκλεκτούς ομιλητές κ. κ. Μπαρμπούνη Β., Αρδαβάνη Α., Γκότση Ε., Χριστοδήμου Ε., καθώς και τις κ. κ. Γραμματόγλου Ζ., Καβαλιεράκη Α. και Ντοροβίτσα Χ. για την παρουσίαση και το συντονισμό της ημερίδας. Επίσης το Δ/κό Συμ/λιο της Πνευματικής Εστίας για τη δωρεάν παραχώρηση των αιθουσών. Μεγάλη παρουσία νοσηλευτριών του Νοσοκομείου.