ΛΑΚΩΝΙΑ. Tο φαινόμενο της εγκληματικότητας και παραβατικότητας στη Λακεδαίμονα και την ευρύτερη περιοχή αποτέλεσε θέμα της ψηφοφορίας του notospress.gr. Με σαφή ερωτήματα που προκύπτουν από την ωμή καθημερινότητα επιχειρήθηκε η αποτύπωση της γνώμης των αναγνωστών για το πρόβλημα.
Είναι γνωστό ότι σχεδόν όλα τα χωριά του Ταϋγέτου έχουν μετατραπεί σε πεδίο εγκληματικής και παραβατικής δράσης ενηλίκων και ανηλίκων που έχουν καταστήσει τη ζωή των κατοίκων ανυπόφορη και εξαιρετικά προβληματική.
Ποιος ευθύνεται άραγε γι αυτή την κατάσταση; Οι Ρομά, η Πολιτεία, η Κοινωνία, η Αστυνομία, οι παράνομοι μετανάστες ή κάποιος άλλος;
Στην ψηφοφορία συμμετείχατε 140 αναγνώστες και αναδείξατε συνολική ευθύνη με κύρια όμως αυτή των Ρομά. Το τραγικό εδώ είναι ότι έχουν πλέον ανατραφεί μέσα στο έγκλημα και την παρανομία οι νέες γενιές Ρομά. Αμέσως μετά η Ελληνική Πολιτεία που είναι εντελώς αδύναμη και ανίκανη να παρέμβει στο πρόβλημα. Στην ουσία είναι μια άδικη και αντιδημοκρατική Πολιτεία.
Πολύ μικρή είναι η ευθύνη της Ελληνικής Κοινωνίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Η μεν κοινωνία ανέχεται χωρίς να προκαλεί ή δε Αστυνομία πασχίσει με ότι έχει.
Οι παράνομοι μετανάστες δεν έχουν μερίδιο ευθύνης που να απασχολεί.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:


Για την αύξηση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας στη Λακωνία ευθύνεται
Όλα τα παρακάτω 29% (41 ψήφοι)
Οι Ρομά 28% (39 ψήφοι)
Η Ελληνική Πολιτεία 24% (33 ψήφοι)
Η Ελληνική Κοινωνία 8% (11 ψήφοι)
Η Ελληνική Αστυνομία 7% (10 ψήφοι)
Οι παράνομοι μετανάστες 4% (5 ψήφοι)
Άλλο 1% (1 ψήφοι)