ΑΓΟΡΙΑΝΗ. Με επιστολή – παρέμβαση προς την Προεδρία της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων, τους βουλευτές Λακωνίας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και τον Δήμο Σπάρτης ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Αγόριαννης Δήμου Σπάρτης κ. Δημήτρης Καφεντζής αναδεικνύει το πρόβλημα της έξαρσης εγκληματικότητας στο χωριό του και καλεί κάθε αρμόδιο να ανταποκριθεί στις θεσμικές και ηθικές του υποχρεώσεις. «Σε καμία περίπτωση το δικό τους σαρκίο δεν αξίζει περισσότερο από το δικό μας…» αναφέρει χαρακτηριστικά και καλεί τους αιρετούς να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις, υπέρ των Ελλήνων πολιτών.

Στην παρέμβαση αναφέρει:
« Ως εκπρόσωπος του Τοπικού Διαμερίσματος Αγόριανης Λακωνίας του Δήμου Σπάρτης, σας γνωστοποιώ ότι τα χωριά της απομονωμένης ορεινής περιοχής μας, καθώς και το δικό μου, για του οποίου τις τύχες και τα συμφέροντα είμαι θεσμικά εκλεγμένος, δέχονται συνεχείς επιδρομές ληστών, με θύματα φυσικά τους κατοίκους, τις περιουσίες τους, καθώς και τις ίδιες τους τις ζωές. Αλλά και με κίνδυνο οι κάτοικοι, αμυνόμενοι να μετατραπούν από θύματα σε θύτες.
Βάσει λοιπόν των όσων το Σύνταγμα περί ισονομίας – ισοπολιτείας και περί δικαίου ορίζει, κάνω αίτηση προς την Πολιτεία να δημιουργήσει αστυνομικό σταθμό ή να τοποθετήσει μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης στο χωριό μας για τη διασφάλιση της ηρεμίας και τη διαφύλαξη της ατομικής περιουσίας των κατοίκων, κυρίως δε για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής τους.

Αιτούμεθα αυτό χρησιμοποιώντας την ίδια δικαιολόγηση που χρησιμοποιούν και όλοι αυτοί οι οποίοι τυγχάνουν φύλαξης και περιφρούρησης πολίτες, επιχειρηματίες, πολιτικοί, δικαστικοί κ.λ.π. Διότι δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση ότι το δικό τους σαρκίο αξίζει περισσότερο από το δικό μας ούτε δεχόμεθα οι ανάγκες φύλαξης αυτών να θεωρούνται υπέρτερες των αναγκών κάθε φτωχού γέροντα και κάθε πολίτη, οι οποίοι βιώνουν τον τρόμο και δεν κοιμούνται ήσυχοι. Ενδεχομένως μάλιστα θα πω ότι πολλοί εκ των φυλασσόμενων στόχων έχουν τον τρόπο να φροντίσουν για την ασφάλειά τους δι’ ιδίων εξόδων.

Αξιολογούμε λοιπόν τα δικά μας συμφέροντα και τη δική μας ζωή εξίσου σημαντικά με αυτά κάθε Έλληνα Πολίτη και επιθυμούμε εφαρμογή της ισονομίες και του δικαίου, όπως σε αυτούς έτσι και σε εμάς. Άλλωστε, η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο μερικών.

Η επίσημη Πολιτεία θα έπρεπε να νιώθει τουλάχιστον ντροπή για το γεγονός ότι ανέχεται και επιτρέπει να ζει υπό την σκιά του τρόμου και να βρίσκεται στο έλεος κάθε λογής κακοποιού ποιος; Ο Έλληνας πολίτης, που φροντίσει γι αυτήν, την υπηρετεί, φορολογείται, καλείται να την υπερασπιστεί δια των όπλων και χύνει το αίμα του γι αυτήν.»

Σε δήλωσή του στο notospress.gr o Δ. Καφεντζής αναφέρει ότι «το αίτημα αυτό δεν γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού αλλά για να αφυπνιστούν οι κρατούντες και να αλλάξουν οπτική και τρόπο αντιμετώπισης σε σχέση με την Αστυνόμευση και την προστασία των πολιτών. Ελλάδα δεν είναι μόνον τα Αστικά κέντρα Αστικοποιήθηκαν σχεδόν πλήρως τα Σώματα Ασφαλείας εις βάρος της Περιφέρειας. Απευθύνομαι προσωπικά στους εκπροσώπους του Νομού Λακωνίας οι οποίοι ζητούν και παίρνουν την ψήφο μας για να διασφαλίσουν μέσα από τα κέντρα τον αποφάσεων τα συμφέροντά μας: Ας περάσουν από τα λόγια στην πράξη…»