ΣΚΑΛΑ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημόσια θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ευρώτα Θεόδωρου Μπόλλα με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του από την Παράταξη της πλειοψηφίας:

«Ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος πλέον μετά την επιστολή που κατέθεσα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώ καθήκον μου να καθορίσω το αυτοδιοικητικό πλαίσιο για το μέλλον.

Η πρόσφατη ψηφοφορία για την ανάδειξη Δημάρχου υπήρξε απόλυτα συνειδητή επιλογή του καθενός μας και από αυτή προκύπτουν συνέπειες και καθορίζονται συμπεριφορές.

Οι δικές μου αποφάσεις είχαν και έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και καθόλου προσωπικό ή επικοινωνιακό.

Με δεσμεύουν όλα τα γραπτά κείμενα, η Διακήρυξη και οι προτάσεις που έχω κάνει κατά καιρούς.

Θα στηρίξω το Τεχνικό Πρόγραμμα και τις μελέτες, γιατί έχει γίνει στοιχειώδης διαβούλευση, υπό την προϋπόθεση όμως να ενοποιηθούν τα ομοειδή έργα σε ενιαίες μελέτες.

Από τον Προϋπολογισμό του 2018 στηρίζω τις δαπάνες για τους υπαλλήλους και όλες τις ενοποιημένες προμήθειες του Δήμου και των Νομικών προσώπων που αφορούν :
• Την γραφική ύλη
• Υδραυλικά υλικά
• Υλικά Ηλεκτροφωτισμού
• Υλικά καθαριότητας
• Καύσιμα – λιπαντικά και ασφάλειες οχημάτων υπό την προϋπόθεση ότι τα οχήματα κινούνται βάσει προγράμματος και ειδικότερα τα μηχανήματα έργου θα έχουν εβδομαδιαίο πρόγραμμα ανά Δημοτική και Τοπική Κοινότητα και αναρτημένο στο διαύγεια, καθώς και εβδομαδιαίο πρόγραμμα στον Ηλεκτροφωτισμό στα χωριά. Ενιαίες μελέτες και εργασίες, όπου ο Δήμος δεν έχει στελεχιακό δυναμικό π.χ εργασίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού (καλαθοφόρο), υπό την προϋπόθεση θα συντάσσονται από την Τεχνική και γεωτεχνική υπηρεσία με την συνεργασία των Προέδρων, των Τοπικών και Δημοτικών Συμβούλων της κάθε Δ.Ε.
Τα ως άνω απαιτούν την λειτουργία Αποθήκης.

Δεν στηρίζω αποφάσεις των Νομικών Προσώπων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης που ΔΕΝ κοινοποιούν ένα σχέδιο Δράσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν αναρτούν τις αποφάσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Θα στηρίξω κάθε προσπάθεια ενιαίας ψηφιακής πολιτικής με ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου και σύνδεση με το «ΕΡΜΗΣ» με ενιαία μελέτη δεδομένων, γιατί οι μέχρι σήμερα αναθέσεις έχουν αποτύχει.

Αναμορφώσεις θα ψηφίζω ΜΟΝΟ όσες απαιτούνται για τις αλλαγές που προανέφερα, τις λειτουργικά απαραίτητες και τις αποδεδειγμένα κατεπείγουσες.
Έτσι θα επιτευχθεί:
• Οικονομικό όφελος εκατομμυρίων ευρώ
• Απελευθέρωση των υπηρεσιών, ώστε να ασκήσουν τις ουσιαστικές τους αρμοδιότητες.
• Απλοποίηση και αποτελεσματικότητα των διαδικασιών παραγωγής των έργων.
• Διαύγεια και διαφάνεια
• Αναβάθμιση του ρόλου των αιρετών και λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο σε θέματα διαχειριστικού τύπου αλλά σε ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Ευρώτα : Προώθηση προϊόντων, Μεγάλα έργα, Κοινωνική Πολιτική, Στρατηγικός ανασχεδιασμός, Ενημέρωση και συμμετοχή των Δημοτών, Ξεκάθαρη θέση για την ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων εξειδίκευση του ΠΕΣΔΑ σε επίπεδο Δήμου, χωροθέτηση, περιβαλλοντική επιβάρυνση, ανταποδοτικότητα, κόστος, ανακύκλωση, το σήμερα και το αύριο του Δήμου Ευρώτα και ειδικότερα της περιοχής της Σκάλας»
.