ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Εγκαταλείφθηκε το Τουριστικό του Ταϋγέτου, καθώς ο Ουκρανός επενδυτής απευθύνθηκε στο Δήμο Καλαμάτας και ζήτησε να αποχωρήσει από τη σχετική σύμβαση. Το Τουριστικό είναι κλειστό εδώ και πολλές μέρες, ενώ ο επενδυτής δεν προχώρησε σε καμία εργασία για την επισκευή του ξενώνα παρά μόνο εκμεταλλεύτηκε τους προηγούμενους μήνες την καφετέρια.

Όπως γράφει το Kalamata Journal.gr την είδηση για την αποχώρηση του επενδυτή ανακοίνωσε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος.

Προηγουμένως όμως ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, ζήτησε ενημέρωση για το τι γίνεται με το Τουριστικό (αλλά και το ξενοδοχείο Βασιλικόν στον πεζόδρομο της Αριστομένους), επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχει περάσει δύο φορές από εκεί και το έχει βρει κλειστό και τονίζοντας ακόμη ότι δεν έχει ξεκινήσει καμία εργασία για την επισκευή του ξενώνα. Ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος για τη διαχείριση των δημοτικών ακινήτων, Γιώργος Φάβας, είπε ότι η σύμβαση για την παραχώρηση του Τουριστικού τηρείται και καταβάλλονται τα μισθώματα κανονικά. Ωστόσο, παρότι αρμόδιος, δεν γνώριζε και έτσι παρενέβη ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος που ανακοίνωσε τις εξελίξεις.

Η σύμβαση για την παραχώρηση του Τουριστικού έχει υπογραφεί από τον Αύγουστο του 2016 και έχει διάρκεια 50 χρόνων. Σύμφωνα με τη σύμβαση, τα έργα για την επισκευή του ξενώνα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί σε βάθος δύο χρόνων, με δαπάνες του επενδυτή, ενώ το μίσθωμα ήταν 2.000 ευρώ το μήνα.
Σημειώνεται ακόμη ότι ο συγκεκριμένος επενδυτής προέκυψε ύστερα από επανειλημμένους άγονους διαγωνισμούς και σε κάθε διαγωνισμό οι όροι της διακήρυξης γίνονταν πιο ελκυστικοί για τους υποψήφιους επενδυτές.
Τέλος, ο ίδιος επενδυτής φέρεται ότι έχει εγκαταλείψει και άλλες επενδύσεις στην περιοχή.