ΣΠΑΡΤΗ. Στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντίας Τζανετέα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης , ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης Ευάγγελος Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Μαυρομιχάλης Κώστας και η Αντιδήμαρχος ασκούσα καθήκοντα Δημάρχου Ελαφονήσου κ. Έφη Λιάρου,υπέγραψαν σήμερα την Προγραμματική Σύμβαση για τη Λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το κέντρο Κοινότητας αποτελεί σύγχρονη κοινωνική υπηρεσία για την υποστήριξη πολιτών που έχουν ανάγκη όπως άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε ακραία φτώχεια , παιδιά που βιώνουν αποκλεισμό , άτομα λοιπών Ευπαθών ομάδων (μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ κλπ)

Το κυριότερο στοιχείο της νέας δομής είναι η ανάπτυξη διαρκούς συνεργασίας της αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄Βαθμού στο θέμα της κοινωνικής ένταξης πολιτών, ώστε το Κέντρο Κοινότητας να καταστεί βιώσιμο στο μέλλον, επ΄ωφελεία των πολιτών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου κ. Ηλίας Στρατηγάκος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Καρράς και ο κ. Χαράλαμπος Σκούρος.