Δήλωση Αραχωβίτη για τη συνέχιση λειτουργίας του ΚΕΕΜ Σπάρτης

Η απομόνωση της Λακωνίας δεν ξεπερνιέται μόνο με την υποδοχή Νεοσυλλέκτων αλλά με πραγματικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες23-01-2018 08:41   

Ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καθώς το τελευταίο διάστημα απασχολεί ξανά την τοπική κοινωνία το θέμα της συνέχισης λειτουργίας του στρατοπέδου ΚΕΕΜ Σπάρτης και υπό ποια μορφή, ενημερώνω τα εξής:
Ύστερα από νεότερη συνάντηση που είχα με τον Αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Βίτσα την Παρασκευή 19/1/2018, μου επανέλαβε την παλαιότερη θέση του ότι το στρατόπεδο παραμένει ως Κέντρο Εκπαίδευσης ειδικοτήτων Εφοδιασμού και Μεταφορών που πάντοτε είχε, δηλαδή Οδηγών, Μαγείρων, Αρτοποιών. Για τις ειδικότητες αυτές θα δέχεται νεοσύλλεκτους οι οποίοι, στη συνέχεια, θα λαμβάνουν την αντίστοιχη εκπαίδευση.
Αυτό που αλλάζει είναι ότι στο μέλλον δεν θα λειτουργεί ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων άλλων ειδικοτήτων. Δηλαδή δεν θα δέχεται νεοσυλλέκτους οι οποίοι θα παρουσιάζονται στο ΚΕΕΜ και θα λαμβάνουν ειδικότητα αλλού.
Για το συγκεκριμένο θέμα έχει ζητήσει συνάντηση το Επιμελητήριο Λακωνίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμένο, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
Τέλος, θέλω να υπενθυμίσω, ότι ο αριθμός των Νεοσυλλέκτων έχει μειωθεί δραματικά την τελευταία δεκαετία, καθώς και το γεγονός ότι η απομόνωση της Λακωνίας δεν ξεπερνιέται μόνο με την υποδοχή Νεοσυλλέκτων αλλά με πραγματικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ