Γράφει ο Γιάννης Μητράκος

ΣΠΑΡΤΗ. Κέφι και χορός στην ετήσια συνάντηση των Γορτυνίων της Σπάρτης
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, στο Κέντρο ΑΜΙ της Μαγούλας, η ετήσια χοροεσπερίδα του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης. Η αίθουσα του κέντρου κατακλύστηκε από τους γορτυνιακής καταγωγής Σπαρτιάτες και τους φίλους τους, που συγκεντρώθηκαν για να διασκεδάσουν όλοι μαζί και να ενισχύσουν έναν από τους πιο παλιούς συλλογικούς φορείς της πόλης μας.

Την έναρξη της βραδιάς την έκανε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Πετρόπουλος με σύντομο χαιρετισμό του προς τους παριστάμενους και θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της βραδιάς και ιδίως στους επιχειρηματίες κι επαγγελματίες της Σπάρτης και του Ξηροκαμπίου που με προθυμία πρόσφεραν τα δώρα για τη λαχειοφόρο κλήρωση.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί του εκπροσώπου της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίας Τζανετέα κ. Μπάμπη Σκούρου, ιατρού καρδιολόγου-περιφερειακού συμβούλου, του εκπροσώπου του Δημάρχου Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιώτη κ.Χρήστου Π. Πλειώτα, δημοτικού συμβούλου και του Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Μπλάθρα, ο οποίος ευλόγησε και την τράπεζα.

Το ζωντανό μουσικό πρόγραμμα στο πρώτο μέρος περιλάμβανε μια σειρά από τα καλύτερα λαϊκά μας τραγούδια που επιμελήθηκε και παρουσίασε το συγκρότημα ΛΑΪΚΕΣ ΝΟΤΕΣ. Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Κώστας Πετρής από τα Δολιανά και ο δημοτικός τραγουδιστής Δημήτρης Λαμπρινάκος. Σε λίγο το κέφι άναψε και η πίστα γέμισε από διπλές και τριπλές σειρές χορευτών και των δύο φύλων και όλων των ηλικιών. Μια όμορφη σειρά από παραδοσιακά τραγούδια του Μοριά τραγούδησε και ο φίλος του Συνδέσμου, γνωστός Λάκωνας, κ. Κώστας Γαλάνης.