Η Χορωδία Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Νομού Λακωνίας «Ο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ », την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, στην αί-
θουσα όπου στεγάζεται. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ζεστή αφού παρευρέθησαν όλα τα Μέλη της Χορωδίας, συγγενείς και φίλοι που πλαισιώ- νουν και αγαπούν το Σύνδεσμo Ιεροψαλτών.Τη πίτα ευλόγησε ο Ιερο- κήρυκας π. Ευστάθιος Πορφύρης ο οποίος ευχήθηκε στα Μέλη της Χορωδίας υγεία, υπομονή, δύναμη και πάντα επιτυχίες. Στον Πρόεδρο και Χοράρχη κ. Θεόδωρο Τσαγκαρούλη να έχει κουράγιο, υπομονή και
όπως μέχρι τώρα έχει δείξει σπουδαίο έργο στο χώρο της Μουσικής, έτσι να συνεχίσει να προσφέρει και στο μέλλον χαρούμενες εκδηλώσεις.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος και υπεύθυνος της Χορωδίας κ. Θεόδωρος Τσαγκαρούλης, ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Ευστάθιο για τα καλά του λόγια, τους π. Κων/νο Ορφανάκο, Χρήστο Τσαγκαρούλη και Ηλία Κοκκορό για την παρουσία τους, τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Λακωνίας κ. Μοράτο Ανδρέα και Βαχαβιώλο Δημήτριο, συνεργάτες του Συνδέσμου, τα Μέλη της Χορωδίας, τους φίλους και τα νέα Μέλη που προσήλθαν να πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε "όλα τα Μέλη της Χορωδίας, που αφιερώνουν πολλές ώρες από το πολύτιμο χρόνο τους για τις πρόβες και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών. Η αγάπη, η όρεξη, το κέφι, το μεράκι και η διάθεση να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στη κοινωνία μας μέσα από τη παράδοση και το Δημοτικό τραγούδι, είναι το σύνθημα όλων των Μελών. Το 2017 η Χορωδία παρουσίασε τρεις εκδηλώσεις. Μια στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο, στη Σκάλα και στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Σπάρτης.
Για το 2018 ετοιμάζει πλούσια δραστηριότητα με πρώτη εκδήλωση τη 2η συνάντηση Χορωδιών.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους αυτούς που αγαπάνε και στηρίζουν τη προσπάθεια της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών « Ο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ » και εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ".