«Τα Σκόπια ας λέγονται Αθήνα ή Σπάρτη, εμένα όταν μου εμφάνισε το θέμα το 1992 ο Σαμαράς η απάντηση μου ήταν να ονομαστούν όπως θέλουν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ χαρακτήρισε σωστή τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ, ότι η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα στη χρήση του όρου Μακεδονία.

«Είναι τιμή να μας αντιγράφουν. Είναι τιμή μας να αντιγράφουν τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι αντιδράσεις προέρχονται από κόμπλεξ που έχουν όλοι οι ύποπτοι κύκλοι», πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο Πάνος Καμμένος να ζητήσει δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων, απάντησε: «600.000 ψήφισαν τον Σώρρα, μην μου λέτε για λαό. Ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψήφισμα που θέλει ο Καμμένος».

Με λίγα λόγια πέρα από ηλίθιοι είμαστε κι ένοικοι αυτής της χώρας, της Ελλάδας. Την στιγμή λοιπόν που είσαι έτοιμος να συγχωρέσεις τον Πάγκαλο για όλα όσα έχει πει κι έχει κάνει, δεν σε αφήνει.

Είναι φυσικό όμως να μην υπάρχει κοινός τόπος και συνεννόηση με έναν άνθρωπο που μας έβλεπε δίπλα του να τα τρώμε μαζί, μας έβλεπε πλάι του να εκδίδουμε τον Οτσαλάν, μας έβλεπε κοντά του όταν χρεοκοπούσε η Ελλάδα κ.λ.π.

Παρόλαυτά ψάχνει την σειριά του και δηλώνει απόγονος του υπαρχηγού του Καραϊσκάκη… Έχει καμιά σημασία η Ιστορία..;

Πως θα του φαινόταν αν μετονομάζαμε τον Μουσολίνι σε Θεόδωρο Πάγκαλο, γιατί όχι και τον Kιμ Γιονγκ Ουν από σήμερα να τον λέμε Θεόδωρο Πάγκαλο του Γεωργίου. Δόξα και τιμή του να τον αντιγράφουν…
Η το αντίθετο να λέμε από σήμερα τον Θεόδωρο Πάγκαλο Kιμ Γιονγκ Ουν…

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr