ΤΡΙΠΟΛΗ. «Ανοίγουμε δρόμους με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, αναφερόμενος στη δυνατότητα χρηματοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων που πρώτη στη χώρα εξασφάλισε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου.

«Η συναίνεση και η συνεννόηση στη βάση κοινών στόχων θα πρέπει να έχει σαφή ποιοτικά χαρακτηριστικά» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι η στάση της αντιπολίτευσης έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι είναι κάθετα αντίθετη από μια τέτοια πολιτική πρακτική, τη στιγμή μάλιστα που προκρίνεται η εφαρμογή της απλής αναλογικής στο νέο θεσμό, βασική προϋπόθεση της οποίας είναι η συναίνεση.
«Δείξτε ότι μπορείτε να συνεννοηθείτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτή είναι στάση υπέρβασης και όχι η συνολική σας άρνηση να βοηθήσετε την περιφερειακή αρχή προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στη μείζονα αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει σημαντικούς ακόμα πόρους από το ΠΔΕ και, σύμφωνα με το σχεδιασμό της και σε συνεργασία με τους Δήμους, ώστε να εκσυγχρονίσει αθλητικές εγκαταστάσεις, πέραν του γηπέδου της ΕΠΣ Αργολίδας, στο γήπεδο της ΕΠΣ Λακωνίας και της ΕΠΣ Μεσσηνίας, στο μεγάλο αθλητικό κέντρο στη Σπάρτη, στο κλειστό γήπεδο Καλαμάτας, στο Τολό και στην Αρκαδία.