Γράφει η Αναστασία Δεμερτζίδου*

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι με την 37/2017 απόφαση του Δ.Σ. της Μαθητιάδας οριστήκατε Πρεσβευτής της Μαθητιάδας για το Νομό "ΛΑΚΩΝΙΑΣ".

Σας καλωσορίζουμε στον κόσμο της Μαθητιάδας και ευχόμαστε να έχουμε μια εποικοδομητική και γεμάτη όμορφες εμπειρίες και συνεργασία. Το 2018 διοργανώνεται η ΙΓ Μαθητιάδα στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης από 18 έως 22 Μαΐου 2018 και είναι εγκεκριμένη από το ΥΠ.Π.Ε. συμφώνα με την εγκύκλιο του. 220387/Δ2/14-12-17.

Είναι μια αθλητική διοργάνωση που από το 2001 η Μαθητιάδα έχει χτίσει μία διαχρονική παρουσία έχοντας εξελιχτεί στη μεγαλύτερη βιωματική εκπαιδευτική διοργάνωση αθλητισμού και πολιτισμού, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς απ’ όλη την Ελλάδα κι από άλλες χώρες του κόσμου να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία ζωής! Ήδη στη 16χρονη πορεία της Μαθητιάδας έχουν συμμετάσχει περίπου 10.000 μαθητές από 600 Γυμνάσια από όλους τους νομούς της Ελλάδας και από 45 χώρες του εξωτερικού.

Η εκδήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «Μαθητική Ολυμπιάδα» καθώς περιλαμβάνει τη διεξαγωγή όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, καθώς και δράσεις των Παραολυμπιακών αγώνων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα σε επισκέπτες και θεατές (περισσότερες πληροφορίες www.mathitiada.gr). Στη Μαθητιάδα συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίων όλων των τύπων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και από σχολεία της ομογένειας, καθώς και από Τμήματα Μητρικής Γλώσσας και Ελληνικές Κοινότητες. Κάθε σχολείο στα πλαίσια της Μαθητιάδας έχει στη διάθεσή του ένα τουριστικό περίπτερο, για να προβάλει το Δήμο, το Νομό ή τη χώρα του, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Οι μαθητές διαμένουν στο «Μαθητικό Χωριό», κάτι αντίστοιχο με το Ολυμπιακό χωριό.

* Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Πανελλήνιας Μαθητιάδας