ΛΑΚΩΝΙΑ. «Τα προβλήματα των αγροτών όχι μόνο παραμένουν αλλά διογκώνονται. Φορολογικό και ασφαλιστικό είναι γάγγραινες που «τρώνε» το αγροτικό εισόδημα». Αυτό τονίζουν Λάκωνες αγρότες επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν τα δάνεια των αγροτών να εκλαμβάνονται ως εισόδημα και να φορολογούνται…»

Ωστόσο, οι αγρότες της Πελοποννήσου δεν φαίνονται διατεθειμένοι να βγουν σε μπλόκα δεδομένου ότι δεν υπάρχει συντονισμός του αγροτικού κόσμου πανελλαδικά ενώ ακόμα και οι θιγόμενοι αγρότες δεν συμμετέχουν στο βαθμό που πρέπει αφήνοντας τους λίγους να δίνουν τις μάχες σε μπλόκα και συλλαλητήρια.
Όπως τονίζει στο notospress.gr ο Χρ. Αναγνωστάκος «θα πρέπει να υπάρξει μαζικό κίνημα από κάτω προς τα πάνω για να ξαναστηθούν μπλόκα και να γίνουν δυναμικές κινήσεις».

Η διαπίστωση σήμερα, των επικεφαλής των μπλόκων, έρχεται να συμφωνήσει με την γενικότερη απροθυμία των αγροτών που δεν συμμετέχουν γιατί:
- Θεωρούν ότι ο αγώνας τους έχει «πουληθεί»
- Θεωρούν ότι οποιοσδήποτε αγώνας δεν έχει αποτέλεσμα
- Θεωρούν ότι ο τρόπος αντίδρασης πρέπει να είναι άλλος
- Αδυνατούν πρακτικά και οικονομικά να συμμετέχουν και στην παραμικρή κίνηση.

Επίσης θεωρούν ότι οι χειμερινοί μήνες δεν προσφέρονται για κινητοποιήσεις δεδομένου ότι είναι σε κορύφωση οι εργασίες της ελιάς και των εσπεριδοειδών.

Αν υπάρχουν κινήσεις ή τάσεις αγροτών απο τη Λακωνία και την Πελοπόννησο που οδεύουν προς μπλόκα ή συλλαλητήρια θα φανεί τις επόμενες ημέρες σε ανακοινώσεις και καλέσμα αγώνα.

Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα, με μπλόκα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, αποφάσισαν οι αγρότες, στην συνάντηση της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που πραγματοποιήθηκε στις16/1 στη Λάρισα. Εκεί αποφάσισαν να διοργανωθεί συλλαλητήριο και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης της Agrotica, στην Θεσσαλονίκη, στις 3 Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, σημείωσε πως υλοποιείται η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για συνέχιση των κινητοποιήσεων, με μπλόκα προς το τέλος του Ιανουαρίου.