Γράφει ο Κων. Σπ. Α.

Ιδιαίτερα Ευχάριστη Έκπληξη προκάλεσαν στους Συμπολίτες μας, κυρίως της τρίτης ηλικίας, οι εξαίρετες πράγματι, προτάσεις, προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, του Αρχηγού της Δημοτικής Παράταξης «ΕΛΠΙΔΑ» και Δημοτικού Συμβούλου κ. Χρήστου Αλεξάκου, για την ίδρυση και άμεση λειτουργία ασφαλούς Δημοτικής Συγκοινωνίας με διπλό στόχο: Αφ’ ενός την ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση όλων των κατοικούντων μονίμως και διεμενόντων προσωρινώς Σπουδαστών και Τουριστών και αφ’ ετέρου την δωρεάν επίσης μεταφορά και ξενάγηση (δια ηχητικών μέσων) όλων των Τουριστών σε όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους Σπάρτης-Μυστρά-Αμυκλών κλπ. Η υλοποίηση της σοβαρότατης πρότασης θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής όλων μας και θα βοηθήσει οπωσδήποτε και στην προβολή του «Τουριστικού Προϊόντος» του Δήμου μας.
Όμως, όσοι συμβαίνει να γνωρίζουμε καλά, την καταγωγή, τις Πανεπιστημιακές Σπουδές και όλα τα «Έργα και τις Ημέρες» του κ. Αλεξάκου, δεν νοιώσαμε καμία έκπληξη, και ιδού γιατί:
Ο κ. Χρήστος Αλεξάκος (που είναι Γυιός και Πρωτανεψιός των Διακεκριμένων Δικηγόρων Αθηνών Κωνσταντίνου Δ. Αλεξάκου και Δημητρίου Π. Πανταζή-πρώην Νομάρχη, Γενικού Γραμματέα Υπουργείων αλλά και πρώτου αναπληρωματικού Βουλευτή Λακωνίας, είναι ένα άρτια μορφωμένο και έμπειρο Αυτοδιοικητικό Στέλεχος, με πολύχρονη, σοβαρή και αποτελεσματική δράση και πολύτιμη προσφορά στον Τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Περιοχή της Πρωτεύουσας της Χώρας μας.
Όμως οι μεγάλες αυτές δυνατότητές του δεν οφείλονται μόνον στις ολοκληρωμένες και άριστες σπουδές του, ούτε και στην πολύχρονη δραστηριότητά του στις χώρες ου Περσικού Κόλπου και της Σαουδικής Αραβίας (όπου εργάστηκε ως Σύμβουλος σε μεγάλες Πολυεθνικές & Κατασκευαστικές Εταιρίες). Ακόμη, δεν οφείλονται ούτε στην επτάχρονη συνεργασία του με την Εθνική Σχόλη Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Αθηνών, αλλά οφείλονται και στην Καλή του Τύχη. Πράγματι ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΑΚΟΣ, ποτέ δεν θα κατόρθωνε να εξελιχθεί σε κορυφαίο Αυτοδιοικητικό Στέλεχος, αν δεν είχε την καλή τύχη να λειτουργήσει επί σειρά ετών (2003-2010) ως ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ (σε θέματα Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού) των δυο κορυφαίων Δημάρχων Αθηναίων, της ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και του ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, από τις ενέργειες των οποίων διδάχτηκε βέλτιστες μεθόδους σύννομης και αποτελεσματικής Διοίκησης και ακόμη, ο κ. Χρ. Αλεξάκος συνειδητοποίησε ότι, όποιος ασκεί σωστά και σύννομα το όποιο Λειτούργημά του, πρωτίστως δικαιώνει έμπρακτα τον Κυρίαρχο Λαό, που τον επέλεξε για την άσκηση της εξουσίας Του.
Επειδή, ο Λαός της Σπάρτης, δικαιούται να έχει ΔΩΡΕΑΝ Αστική Συγκοινωνία, έχομε χρέος όλοι οι Δημότες, να αξιώσουμε από όλες της Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας, την άμεση λήψη της αναγκαίας απόφασης για τη ΔΩΡΕΑΝ άμεση και ασφαλή λειτουργία της Αστικής μας Συγκοινωνίας κατά μήκος των δυο (2) μεγάλων Λεωφόρων της Σπάρτης κλπ, αλλά επιβάλλεται επίσης, να ληφθεί ταυτοχρόνως και απόφαση για τη Λειτουργία Δωρεάν Αστικής Συγκοινωνίας στους Αρχαιολογικούς Χώρους Σπάρτης-Μυστρά-Αμυκλών κλπ.
Επειδή, ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο της Σπάρτης, που επάξια εκφράζει την Αληθινή Βούληση του συνόλου των Σπαρτιατών, έχει δώσει «Δείγματα Γραφής» για τη Σύνεση, Ευθυκρισία και Ετοιμότητα για τη σωστή, σύννομη και γρήγορη επίλυση των προβλημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, νομίζω πως οφείλει να δεχθεί, χωρίς χρονοτριβές, την ολοφάνερα σωστή, τεκμηριωμένη, απολύτως αναγκαία χαμολόκοστη, εύκολη και σύντομα υλοποιήσιμη, ΠΡΟΤΑΣΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΕΞΑΚΟΥ, για την άμεση λειτουργία Αστικής Συγκοινωνίας, αρχικώς, κατά μήκος των δυο (2) Λεωφόρων της Πόλης μας, που θα εξυπηρετεί κυρίως τους δημότες της Τρίτης Ηλικίας και τη Ματιώσα και Σπουδάζουσα Νεολαία της Πόλης μας αλλά και όλους τους Τουρίστες και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr