Γράφει ο Τάκης Αλεξανδράκης*

Λειτουργικότητα: η ικανότητα ανάληψης δραστηριοτήτων του Ανθρώπου με Ειδικές Ανάγκες

Η ολομέτωπη επίθεση κατά των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα.
Η απάνθρωπη συμπεριφορά των μελών αρκετών επιτροπών των ΚΕ.Π.Α. αποτελεί την πρώτη σε αριθμό καταγγελία που μου αναφέρουν φίλες και φίλοι από όλη την Ελλάδα.
Η "Κολυμβήθρα του Σιλωάμ" όπως αποκαλώ τα ΚΕ.Π.Α. που "γιατρεύουν" ως εκ θαύματος τους Ανθρώπους εξοπλίζονται διαρκώς με νέα όπλα. Όπως ο νέος "Πίνακας Εκτίμησης Ποσοστού Αναπηρίας" που ενεργοποιήθηκε μαζί με τα βεγγαλικά της Πρωτοχρονιάς. Την ίδια ώρα ξεκίνησε η εφαρμογή του "Πίνακα με τις
παθήσεις επ' αόριστον" που τριπλασίασε περίπου τις παθήσεις που συμπεριλαμβάνει, εισήγαγε όμως έναν καθ' όλα ύποπτο όρο, "επ' αόριστον".
Είναι σαφής η σημασία του και η σκοπιμότητα του. Το πιστοποιητικό αναπηρίας με αυτόν τον όρο δεν έχει ισχύ εφ' όρου ζωής.

Αντιθέτως η διάρκεια ισχύος του, ανάλογα με τα συμφέροντα και την διάθεση της εξουσίας, μπορεί να αλλάξει και να διακοπεί μιας και με την χρήση του όρου «επ’ αόριστον» χάνει την προστασία της εννόμου τάξης, την οποία διατηρεί ο όρος εφ' όρου ζωής.

Υπενθυμίζω ο όρος «εφ’ όρου ζωής» αποτελεί το σημείο - κλειδί της διατήρησης της προστασίας του συντάγματος και της έννομης τάξης για εμάς. Σας καλούμε να ζητάτε επίμονα την νόμιμη αποδοχή...

* Δικηγόρος, Πρόεδρος του Σωματείου ΑΜΕΑ Λακωνίας