ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, στη Σπάρτη συνάντηση της Νέας Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λακωνίας με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Αθανασιάδης ,ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπυρίδων Μουρκόγιαννης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Σωτήριος Ροϊνός και ο Υπεύθυνος Σύμβουλος Υποστήριξης Επιχειρήσεων & Πρόεδρος Εξαγωγικού Τμήματος κ.Πέτρος Μπλέτας .

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε για το αποτέλεσμα των Επιμελητηριακών Εκλογών και εξέθεσε περιληπτικά τις δράσεις του Επιμελητηρίου και το πρόγραμμα της νέας Διοίκησης.

Επίσης ανέπτυξε τα παρακάτω θέματα προκειμένου να συντονιστούν από κοινού με την Αντιπεριφέρεια Λακωνίας ενέργειες για την επίλυσή τους.
Συγκεκριμένα μίλησε για:

"Tην επιτάχυνση των διαδικασιών λειτουργίας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου τονίζοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο, μία από τις πλέον ιστορικές πόλεις της Ελλάδας η Σπάρτη το 2018, να μην διαθέτει μουσείο αντάξιο της ιστορίας της.

Tη διατήρηση του ΚΕΕΜ Σπάρτης ως κέντρο νεοσυλλέκτων, γιατί έτσι συμβάλλει θετικά στην τοπική κοινωνία και την οικονομία της Λακωνίας. Ο Νομός μας δεν διαθέτει βασικές υποδομές όπως αεροδρόμιο, σιδηροδρομικό δίκτυο , ούτε καλό οδικό δίκτυο και δεν έχει αναπτυχθεί στο βαθμό που θα μπορούσε. Το ΚΕΕΜ είναι πηγή ζωής για εμάς.

Tη λειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τονίζοντας τη σπουδαιότητά της τόσο για τη Σπάρτη όσο και για το Νομό ολόκληρο από επιστημονική, κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική πλευρά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναβάθμιση των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων καθώς και των Κέντρων Υγείας ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Την επίσπευση των διαδικασιών μελέτης χαρτογράφησης και ασφάλειας του λιμανιού του Γυθείου.

Την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού ενεργειών με πρεσβείες χωρών στις οποίες επιδιώκουμε εξαγωγές αγροτικών και άλλων λακωνικών προϊόντων.
Το παρεμπόριο που πλήττει σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις.

Προς το τέλος της συνάντησης παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία και δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και των σοβαρών θεμάτων του νομού σύμφωνα με τις αρμοδιότητες και της δυνατότητες της κάθε πλευράς. Κοινός παρονομαστής της συνεργασίας θα είναι η προσπάθεια εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του νομού, η προώθηση των αξιόλογων λακωνικών προϊόντων και υπηρεσιών και η διεκδίκηση έργων για την ανάπτυξη της Λακωνίας".
.