ΣΠΑΡΤΗ. Δεκατρείς πρωτοχρονιάτικες πίτες έκοψαν οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του 5ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Ιωάννη Καρβουνιάρη, καθώς και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εκδήλωση άρχισε με τις ευλογίες του πατρός Σεραφείμ Κοσμά, όπου μετά τις ευχές του και τις ποιμαντικές του παραινέσεις, οι μαθητές κάθε τμήματος μαζί με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό έκοψαν τη βασιλόπιτά τους, αναζητώντας το «χρυσό» φλουρί. Αλλά εκτός από τους 12 μαθητές που «βρήκαν» το φλουρί, από πλευράς εκπαιδευτικών το φλουρί έτυχε στη δασκάλα του Γ2 τμήματος, κ. Βασιλική Σκαμνέλη.

Οι βασιλόπιτες ήταν όλες ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, όπως και το δώρο που συνόδευε το κάθε φλουρί που για φέτος ήταν μια δωρεάν πρόσκληση για τον αποκριάτικο χορό του Συλλόγου.

Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Φώτης Πολίτης, αφού ευχήθηκε ολόθερμα καλή χρονιά στους παρευρισκόμενους, με υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά και πραγμάτωση όλων των οραμάτων και προσδοκιών τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εκ μέρους του σχολείου τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά των βασιλόπιτων και των δώρων που τις συνόδευαν, αλλά και να τον επαινέσει για τη σθεναρή παρουσία, συνεργασία και στήριξη των επιλογών της σχολικής μονάδας από τον ίδιο, αλλά και από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.