Βορίδης και Κουμουτσάκος έχουν την πολιτική ευθύνη για την Πελοπόννησο

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι αλλά και οι επόμενοι βουλευτές του κόμματος πρώτο πολιτικό μέλημα των Τομεαρχών της Ν.Δ.12-01-2018 13:25   

ΛΑΚΩΝΙΑ. Τομεάρχες ανά διοικητική περιφέρεια της χώρας όρισε ο Κυριάκoς Μητσοτάκης.
Στις 13 περιφέρειες οι τομεάρχες αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη ενόψει εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε συγκεκριμένους στόχους για κάθε περιφέρεια σε σχέση με τους οποίους άμεσα θα πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα.
Οι τομεάρχες πρέπει να  αναδείξουν προτεραιότητες σε κάθε περιφέρεια, να συνομιλήσουν με τους τοπικούς φορείς και να εντοπίσουν εκείνα τα πρόσωπα που μπορούν να αποτελέσουν τους αποτελεσματικούς πρεσβευτές για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνουν και την πολιτική ευθύνη για προτάσεις που αφορούν σε πρόσωπα τόσο για τις εθνικές όσο και τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τέθηκαν Τομεάρχες ο Μάκης Βορίδης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο μεν Μ. Βορίδης διατηρεί στενές σχέσεις με τη Λακωνία, λόγω καταγωγής της συζύγου του ο δε Γ. Κουμουτσάκος κατάγεται από την Λακωνία.

Η κατανομή περιφερειών στους τομεάρχες έγινε ως εξής:
Στην Ανατολική Μακεδονία την πολιτική εποπτεία θα έχουν οι κ. Δένδιας και Γεωργαντάς. –
Στην Αττική οι κ. Βρούτσης, Καραμανλής, Σταϊκούρας και Πλακιωτάκης. –
Στο Βόρειο Αιγαίο ο κ. Κόνσολας. – Στη Δυτική Ελλάδα ο κ. Κικίλιας. –
Στη Δυτική Μακεδονία η κ. Αραμπατζή και ο κ. Σκρέκας. –
Στην Ήπειρο οι κες Κεραμέως και Κεφαλογιάννη. –
Στη Θεσσαλία ο κ. Γεωργιάδης. –
Στα Ιόνια ο κ. Οικονόμου. –
Στην Κεντρική Μακεδονία οι κ. Χατζηδάκης και Παναγιωτόπουλος. –
Στην Κρήτη η κα Μπακογιάννη. –
Στο Νότιο Αιγαίο ο κ. Βαρβιτσιώτης. –
Στην Πελοπόννησο οι κ. Βορίδης και Κουμουτσάκος
Στη Στερεά Ελλάδα η κα Ασημακοπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους τομεάρχες ανέφερε ότι «Μια μεγάλη πρόκληση για το 2018 είναι η προσαρμογή του Προγράμματός μας σε περιφερειακό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική δουλειά ενόψει των εθνικών εκλογών. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να διαμορφώσουμε και ένα Πρόγραμμα τοπικών προτεραιοτήτων, που θα υποστηρίξουν τον κεντρικό προγραμματικό μας λόγο. Αλλά και να εντοπίσουμε τους κατάλληλους πρεσβευτές αυτού το Προγράμματος σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου. Και σε αυτή την προσπάθεια θέλω όλους τους τομεάρχες μας αρωγούς. Και ο καθένας θα έχει το δικό του ρόλο, αναλαμβάνοντας την πολιτική εποπτεία μιας περιφέρειας. Ο σκοπός είναι ο καλύτερος συντονισμός των δράσεων μας ενόψει εθνικών, αλλά και δημοτικών εκλογών, η ανάδειξη νέων στελεχών, αλλά κυρίως η περαιτέρω εξειδίκευση των περιφερειακών και τοπικών μας προγραμμάτων».

Σημειώνεται ότι στην τοποθέτησή του ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και στο εκλογικό σύστημα.
«Καλώ την Κυβέρνηση άμεσα να ξεκαθαρίσει την ακριβή ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς και το εκλογικό σύστημα με το οποίο αυτές θα διεξαχθούν. Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουν ούτε τα κόμματα ούτε οι πολίτες τον ακριβή χρόνο που θα γίνουν οι εκλογές σε Δήμους και σε Περιφέρειες, μόνο και μόνο επειδή η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση σαν ένα ακόμη παιχνίδι στις μικροκομματικές της επιδιώξεις. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να επαναλάβω το αυτονόητο: Εφόσον οι εθνικές εκλογές γίνουν εντός του 2018 και η Νέα Δημοκρατία είναι η επόμενη Κυβέρνηση της χώρας, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μαζί με τις Ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2019 - όπως ορίζει εξάλλου ο νόμος - και με το εκλογικό σύστημα το οποίο ισχύει σήμερα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως δείχνουν τα πράγματα η Νέα Δημοκρατία στοχεύει στην ενεργοποίηση νέων προσώπων που ταυτίζονται με τις αρχές και ιδέες του κόμματος ή έχουν την επάρκεια και την ικανότητα να συνεργαστούν στενά. Ιδίως σε ότι αφορά στα αυτοδιοικητικά πράγματα, όπου όπως έχει δηλώσει ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα δοθεί χρίσμα (εκτός από τους μεγάλους δήμους της χώρας) αλλά στήριξη, η ΝΔ προσδοκά στην συνεργασία με άφθαρτα και ταλαντούχα πρόσωπα.

Όπως σχολιάζουν κομματικά στελέχη της ΝΔ ήρθε η ώρα η ΝΔ να ανακτήσει τις δυνάμεις της και στην αυτοδιοίκηση, όχι όμως με όρους ρεβάνς και πολιτικής βεντέτας αλλά με δημιουργικές προτάσεις και πολιτικά προγράμματα ανα τόπο και κοινωνία που θα δώσουν λύσεις και θα οδηγήσουν τις κοινωνίες και τις οικονομίες σε αυτοδύναμη ανάπτυξη, πάντα σε ένα πλαίσιο εθνικής ανασυγκρότησης.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που αποτελεί καθήκον των Τομεαρχών είναι να συγκεράσουν και να συνδυάσουν τις δυνάμεις του κόμματος και της κοινωνίας για την ανάδειξη νέου πολιτικού προσωπικού το οποίο θα υποστηριχθεί προκειμένου να επιτύχει ως  φορέας των ιδεών και των λύσεων. Άλλωστε το μοντέλο που εφαρμόζει ο Κ. Μητσοτάκης στην αναδόμηση του κόμματος επιβάλει τη στοίχιση και τον συντονισμό παλαιών και νέων στελεχών έτσι ώστε η πολιτική πρόταση του κόμματος ακόμα και για τους δήμους της Περιφέρειας να είναι εύστοχη, πειστική και σύγχρονη.

Οι αμέσως επόμενοι μήνες έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον μιας και ένα κυρίαρχο ζήτημα είναι ο φάκελος «Περιφέρεια Πελοποννήσου - Τατούλης».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ