ΣΠΑΡΤΗ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης στο Καστόρι την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. επιστολή της Τοπικής Οργάνωσης ΕΠΑΜ Σπάρτης με την οποία το ΕΠΑΜ αιτήθηκε συζήτηση σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (Ν. 4326/30-12-2016) που αναφέρει ως προτεινόμενο χώρο για την ταφή Επικίνδυνων Αποβλήτων τη Μεγαλόπολη. Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο επικεφαλής του ΕΠΑΜ Σπάρτης κ. Μ. Αριδάς ο οποίος και τοποθετήθηκε σχετικά.
Μετά τη συζήτηση που ακολούθησε, το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω σχετικού ψηφίσματος:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης, έχοντα υπόψη
1. Τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (δηλαδή, τοξικών, τερατογονών, καρκινογόνων, μεταλλαξιογόνων κ.λ.π., ο οποίος έγινε νόμος του κράτους με δημοσίευση στο ΦΕΚ Β΄4326/30-12-2016 και αναφέρει ως προτεινόμενο χώρο για την ταφή Επικίνδυνων Αποβλήτων τη Μεγαλόπολη, διότι τα εξαντλημένα λιγνιτωρυχεία της αποτελούν το ισχυρότερο κριτήριο σύμφωνα με το νόμο.
2. Ότι με τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει τουλάχιστον σε οικονομικό μαρασμό και απομόνωση το μεγαλύτερο κομμάτι της Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένης και της Λακωνίας.
3. Ότι αν θάβονται Επικίνδυνα Απόβλητα στο γειτονικό αυτό χώρο, θα αποτελούν έναν εν δυνάμει σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία όλων των κατοίκων των γύρω περιοχών.

Δηλώνει την πλήρη και κάθετη αντίθεσή του στη δημιουργία Χώρου Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων στη Μεγαλόπολη και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή αυτού του επικείμενου γεγονότος.

Καλεί τους δημότες της Σπάρτης να είναι σε εγρήγορση και να μην επιτρέψουν να γίνει το έγκλημα αυτό στη γειτονιά μας».

Το ψήφισμα υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Σπάρτης Σπ. Μοιράγια, τους Δημοτικούς Συμβούλους Καρμοίρη Ιωάννη (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.), Γρηγόρη Δήμητρα (Γραμματέα Δ.Σ.), Αλεξάκο Χρήστο, Αποστολάκο Δημήτριο, Αργειτάκο Σταύρο, Αργυρόπουλο Παναγιώτη, Αργυρόπουλο Σταύρο, Βλάχο Γεώργιο, Βλήτα Νικόλαο, Βουνάση Αλέξανδρο, Γαλανοπούλου Γεωργία, Δημητρόπουλο Χρήστο, Δούνια Νικόλαο, Καπετανάκη Σαράντο, Κονίδη Γεώργιο, Κοντάκο Ηλία, Λεβεντάκη Δημήτριο, Μαντζουράνη Ιωάννη, Νικολακάκη Ευάγγελο, Πατσιλίβα Θεμιστοκλή, Πλειώτα Χρίστο, Ρήγα Παναγιώτη, Σκρουμπέλο Βασίλειο, Σμυρνιό Ευστράτιο, Τζωρτζάκη Μάριο, Φέικου Αικατερίνη και Φλώρο Νικόλαο αλλά και από τους Προέδρους – εκπροσώπους κοινοτήτων Καφεντζή Δημήτριο – Αγόριανης, Παπασταφίδα Νικόλαο – Αλευρούς, Γιάνναρη Νικόλαο- Γεωργιτσίου, Οικονομάκη Γεώργιο – Καστορείου, Μάρκο Γεώργιο – Λογκανίκου, Μιχαλόπουλο Δημήτριο – Πελλάνας και Κουρεμπή Γεώργιο- Περιβολίων.