MYΣΤΡΑΣ. Ανοίγει το Μάιο του 2018 στο Μυστρά το 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Euphoria Retreat, a Holistic Destination Spa Resort».

Η μεγάλη επένδυση που υλοποιεί η επιχειρηματίας Μαρίνα Εφραίμογλου με στόχο το Euphoria Retreat να γίνει ένα από τα κορυφαία ολιστικά destination spas στην Ευρώπη, περιλαμβάνει πολυτελές συγκρότημα με 45 δωμάτια και σουίτες, ένα εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα («Mediterranean Healthy Spa Cuisine»), 18 αίθουσες θεραπείας, μια μοναδική εσωτερική πισίνα υδροθεραπείας, σάουνα, βυζαντινό χαμάμ, γυμναστήριο κ.ά.

Η ιδέα της δημιουργίας του ολιστικού συγκροτήματος spa, αντλεί έμπνευση από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, την «ιπποκρατική ιατρική», την ταοϊστική φιλοσοφία και την κινέζικη ιατρική. Το Euphoria Retreat είναι μια επένδυση 20.000.000 ευρώ, σε κτήμα με ιδιωτικό δάσος στο χωριό του Μυστρά, το spa θα εκτείνεται σε 1.600 τ.μ. με στόχο να λειτουργεί όλο το χρόνο και να προσελκύει επισκέπτες κυρίως από την Ευρώπη, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1989, η βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά περιλαμβάνεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Ευχή όλων είναι το νέο αυτό συγκρότημα να αποτελέσει μοχλό τουριστικής ανάπτυξης που όχι μόνο θα αντλήσει κύρος και οφέλη από τον ιστορικό βυζαντινό Μυστρά αλλά θα αποδώσει αντίστοιχα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.