ΣΠΑΡΤΗ. Άξιος κρίθηκε από κλήρο και λαό ο νέος διάκονος Ραφαήλ Τσάλτας που χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο και διορίσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».
Όταν έκλεινε ο χρόνος 2017 άνοιγε μια νέα ζωή για τον νεαρό Ραφαήλ Τσάλτα.
Από μικρή ηλικία έδειξε την κλήση του προς της Ιεροσύνη και αποκτώντας θεολογική κατάρτιση και την πρώτη εμπειρία σε Ιερούς Ναούς, Σχολές, Κατηχητικά και Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως, χειροτονήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2017 στην Μητρόπολη Σπάρτης.

Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε στους γονείς τους Κωνσταντίνο και Ευγενία τους οποίους και επαίνεσε για την ανατροφή αλλά και την ελευθερία που άφησαν στον υιό τους να επιλέξει την νέα ζωή του.

Ο νέος διάκονος της Ιερής Μητροπόλης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του και ζήτησε από τον Μητροπολίτη να συνεχίσει να προσεύχεται και να τον στηρίζει στη νέα ζωή του σαν δεύτερος πατέρας του.

Πλήθος πιστών, εκπρόσωποι αρχών και ο κλήρος συμμετείχαν στην χειροτονία του Ραφαήλ Τσάλτα που - όπως ο ίδιος αποκάλυψε στην μεστή ομιλία του - ήταν προδιαγεγραμμένη η είσοδός του στην ιεροσύνη πριν καν γεννηθεί.

Δείτε το χαρακτηριστικό video διάρκειας 30 λεπτών.