Γράφει ο Ιωάννης Χριστάκης


Ευχές με δόσεις χιούμορ και ουτοπίας…

1) Ανθρώπινοι μισθοί.
2) Δουλειά σε ένα σχολείο και όχι σε τέσσερα και πέντε!!!
3) Λιγότερη γραφειοκρατική /εξωδιδακτική απασχόληση. Γραμματείς στα σχολεία.
4) Ψυχολογική υποστήριξη από επιφανείς επιστήμονες (Θα καλύπτουν ομάδες σχολείων και θα απευθύνονται και στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στο μαθητικό δυναμικό.)
5) Υποχρεωτική υπηρεσία όλων των εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες περιοχές για δύο - τουλάχιστον - χρόνια.
6) Θέσεις ευθύνης μέχρι και δύο θητείες, έτσι ώστε - όσο το δυνατόν - περισσότεροι εκπαιδευτικοί να ασκήσουν διευθυντικά καθήκοντα.
7) Αύξηση διδακτικών ωρών φιλολογικών μαθημάτων με καθιέρωση ωρών διδασκαλίας γραμματικής και συντακτικού στη νεοελληνική γλώσσα με παράλληλη διατήρηση των σχολικών εγχειριδίων της συγχρονικής/χρηστικής εκμάθησης. Μήπως νικήσουμε τη λεξιπενία και την καταστροφική γλωσσική ένδεια των μαθητών μας .
8) Διδασκαλία της ιστορίας ΜΟΝΟ από φιλολόγους και αύξηση των ωρών διδασκαλίας της κατά δύο ώρες σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου, μήπως ανατάξουμε τη στρέβλωση της ανιστόρητης νέας γενιάς νεοελλήνων.
9) Ωράριο:16 ώρες για όσους έχουν 20 χρόνια υπηρεσίας και πάνω,
18 ώρες για όσους έχουν από 12 έως και 19 χρόνια υπηρεσίας και 20 ώρες για τους υπόλοιπους συναδέλφους.
10) ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
11) 20 μαθητές σε κάθε τμήμα, αν θέλουμε να γίνεται μάθημα.
12) Ενιαύσια, καθολική εισαγωγική επιμόρφωση, για πρωτοδιόριστους. Επιμόρφωση ανά τακτά χρονικά διαστήματα για όλους τους εκπαιδευτικούς.
13) Μετά τα 25 χρόνια υπηρεσίας οι εκπαιδευτικοί να τοποθετούνται σε διοικητικές θέσεις.
14) Μετά τα 25 χρόνια υπηρεσίας να μπορεί ο εκπαιδευτικός να επιλέγει μειωμένο ωράριο με ανάλογη μείωση του μισθού του.
15)Συντάξεις ανάλογες του λειτουργήματος που υπηρέτησαν και όχι 800 και 900 ευρώ. Ποιός ζει σήμερα με λιγότερα από 1500 ευρώ το μήνα... (Συζητούσα με ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους αγρότες , τις προηγούμενες μέρες, και είχαν εκπλαγεί με τους μισθούς 600 έως 1000 ευρώ που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί. Τους θεωρούσαν φιλοδώρημα. Δυστυχώς, έτσι μας κατάντησαν: ΠΑΡΙΕΣ!!!)
16) Επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2009. Η λεηλασία του 50% του εισοδήματος μας μόνο από λοβοτομημένους συναδέλφους μπορεί να ξεχαστεί.
17) Επίδομα βιβλιοθήκης
18) Επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης σε φιλολόγους. (πληθώρα γραπτών, διορθώσεις, δοκίμια, εκθέσεις ιδεών κλπ)
19) Επαναφορά τριμήνων.
20) Επίδομα διοργάνωσης σχολικών εορτών.
21) Σπίτι του εκπαιδευτικού σε κάθε δυσπρόσιτη περιοχή με ευθύνη της δημοτικής αρχής.
22) Ουσιαστικός, μάχιμος συνδικαλισμός. Οι ΕΛΜΕ να γίνουν οι ασπίδες του εκπαιδευτικού στα βέλη της αυθαιρεσίας της διοίκησης. Οι παρατάξεις να ανανεωθούν με νέα, αδιάφθορα πρόσωπα με αντιμνημονιακό προσανατολισμό. Οι υπάρχουσες - ειδικά στη Λακωνία θυμίζουν... ανακύκλωση!!!
23) Να καταργηθούν ΑΜΕΣΑ αποτυχημένα μαθησιακά πειράματα όπως των ερευνητικών εργασιών, των συνθετικών εργασιών, των δημιουργικών εργασιών, η επάρατος θεματική εβδομάδα και τόσα άλλα που έχουν καταδικαστεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ως ακροβασίες συντεχνιακών υπολογισμών κάλυψης διδακτικού ωραρίου.
24) Αυστηρή αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης με γραπτές δοκιμασίες, πρακτική εξάσκηση, ψυχοσωματικά τεστς, συμμετοχή στις κρίσεις τους με βαρύνουσα θέση εκπροσώπων γονέων και μάχιμων /πεπειραμένων εκπαιδευτικών.
25) Αύξηση των ημερών κανονικής και αναρρωτικής αδείας που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί σε 20 και 15 μέρες αντίστοιχα. Μάλιστα οι αναρρωτικές να είναι 3 τριήμερες με γνωμάτευση γιατρού και 3 διήμερες με υπεύθυνη δήλωση του εκπαιδευτικού. (Μικρός αριθμός αδειών, αν αναλογιστεί κανείς το ψυχοφθόρο και κοινοβιακό χαρακτήρα του επαγγέλματός μας, που είναι η γενεσιουργός αιτία λοιμώξεων, ιώσεων, ιδεασμών κλπ).
26) (Εδώ θα πέσει γέλιο από εξυπνάκηδες / κακοπροαίρετους): ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΑΠΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΥΣΩΝΕΣ. Πάντως εγώ δε γελώ, γιατί μου έμεινε στα χέρια συνάδελφος από θερμοπληξία σε κυκλαδονήσι .
27) (Εδώ θα τσινήσουν οι δοκησίσοφοι που αγαπούν το μαύρο χρήμα): Απόλυση για όποιον πιαστεί επ' αυτοφώρω να λαμβάνει φακελάκι για ιδιαίτερο μάθημα και ανηλεές μαστίγωμα στην κεντρική πλατεία της πόλης αν τυγχάνει ο μαθητής του στο ιδιαίτερο να είναι και μαθητής του και στο σχολείο που υπηρετεί.

Καλή χρονιά σε όλους.

Σημείωση του γράφοντα: Εύχομαι να σας έφτιαξα τη διάθεση με τις ευχές μου που είχαν δόσεις χιούμορ και ουτοπίας.

Προσοχή!!! Τα παραπάνω εφαρμόζονται σε Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία αλλά εδώ – ΣΥΓΓΝΩΜΗ - είναι ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ!!! Το βασίλειο του νεοδημοκρατικο/πασοκο/συριζαίου πολιτικάντη με μνημονιακές υποχρεώσεις.

Υστερόγραφο: Συνάδελφοι,ξυπνήστε!!! Ετοιμάζουν ένα 2018-2019 για το επάγγελμά μας ....ΚΟΛΑΣΗ!!!