ΣΠΑΡΤΗ. Φωτηλάτες … επιστημονικοί καλλιτέχνες και … καλλιτεχνικοί επιστήμονες ετών 8 – 13, έκαναν έντονα αισθητή την παρουσία τους στο πρώτο από τα τέσσερα αυτοτελή βιωματικά εργαστήρια της περιόδου 2017-2018, στο Παλαιό Μεταξουργείο της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στη Σπάρτη, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στο «παιχνίδι των 10 ερωτήσεων για το φως», παρατήρησαν τη μετατροπή της φωτεινής σε κινητική ενέργεια, διαπίστωσαν πειραματικά την ευθύγραμμη διάδοση και την ανάκλαση του φωτός, θαύμασαν μοριακά φαινόμενα διάλυσης και διάχυσης έγχρωμων ουσιών. Πειραματίστηκαν παίζοντας με τις σκιές και τις ιδιότητες των υλικών, συνεργάστηκαν ανταλλάσσοντας δημιουργικά τις ιδέες τους και επινόησαν συναρπαστικά σενάρια, τα οποία παρουσίασαν με τον μοναδικό τους τρόπο, στις «οθόνες» που τα ίδια κατασκεύασαν, χρησιμοποιώντας αριστοτεχνικά το φως και τις σκιές!

Οι υπεύθυνες της δράσης Δώρα Κουρκούλη* και Έλενα Παλούμπα** ευχαριστούν τους απίθανους «Φωτηλάτες» και τους εύχονται πάντα να υποτάσσουν κάθε είδους σκιές και να τις μετουσιώνουν σε φωτεινά χαμόγελα, λαμπερά βλέμματα και φαεινές ιδέες!!!

* Δώρα Κουρκούλη: Φυσικός – ΜΑ Σχεδίασης Φωτισμού
** Έλενα Παλούμπα: Χημικός MSc – Υπεύθυνη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.