Η μέγιστη απαξίωση της αγωνιζόμενης Μάνης...

ΜΑΝΗ. Φαίνεται ότι η Μάνη δεν δικαιούται τα στοιχειώδη αγαθά του πολιτισμένου κόσμου. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έγινε ξαφνικά προβληματική...

Χωρίς ενημέρωση από την αρμόδια Αρχή και Υπηρεσία η Μάνη είναι 12 ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Γέροντες με ανάγκη θέρμανσης και προβλήματα υγείας και οικογένειες με μικρά παιδιά βιώνουν ώρες δύσκολες από το βράδυ της Παρασκευής 22/12 ώρα 11:30 έως και το Σάββατο 23/12 αυτή την ώρα.

Όλη η περιοχή των πρώην Καποδιστριακών Δήμων Κότρωνα και Ανατολικής Μάνης είναι χωρίς ρεύμα. Την νύκτα η Μάνη μέχρι το Ταίναρον ήταν βυθισμένη στο σκοτάδι.

Οι προσπάθειες των επιχειρηματιών φιλοξενίας και εστίασης, παραμονές Χριστουγέννων, «υπονομεύονται» αφού χωρίς ρεύμα τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Τις τελευταίες ημέρες οι εκατοντάδες μικροδιακοπές και πτώσεις τάσεως του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία κάθε ηλεκτρικού μηχανήματος.

Η κακοκαιρία δεν είναι τόσο ισχυρή για να δικαιολογεί την κατάσταση που βιώνουν οι Μανιάτες οι οποίοι καταγγέλλουν ότι «ενώ από τη Μάνη ζητούν τα πάντα δεν μπορούν να τις εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώσουν για τις αιτίες της πολύωρης αυτής διακοπής και να αποκαταστήσουν τη ζημιά ή την βλάβη. Εκτός και αν πρόκειται για πρόβλημα υποδομής και επάρκειας οπότε και πάλι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.