ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗ. Και εφέτος, τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου και η Ενοριακή Χορωδία Κοκκινορράχης παρουσίασαν μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας τους.

Το σύνθημα της γιορτής αυτής ήταν « Η αναπαράσταση της Γεννήσεως του Χριστού στην καρδιά μας ». Τα παιδιά παρουσίασαν με τη βοήθεια των κατηχητών τους, Δέσποινας Κουκούτση – Παπαδοπούλου, Ελβίνας Λάτση και Νικολάου Γιάνναρη, τρία διδακτικά και διασκεδαστικά σκετς. Αξίζει να τονίσουμε ότι στο χιουμοριστικό σκετς, με τίτλο « Χριστουγεννιάτικο Ντίλ » βασισμένο σε ένα τηλεπαιχνίδι πήραν μέρος και τα παιδιά της Γ΄Λυκείου, παρόλο το βεβαρημένο, λόγω των Πανελληνίων πρόγραμμα τους.

Ενώ οι κυρίες της Ενοριακής Χορωδίας Κοκκινορράχης έψαλαν ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα Μακεδονίας και Θράκης, με τη βοήθεια των μουσικών τους Τριάδας Παλαιοκώστα και Χαρούλας Παπαδοπούλου.

Στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκαν τρείς νέοι φοιτητές που πέρασαν φέτος στο Πανεπιστήμιο και αυτοί είναι: ο Αντώνιος Κατσικάρης, ο Ευάγγελος Μακρυσόπουλος και η Αντωνία Βουλουμάνου. Την απονομή έκανε ο ομογενής κ.Μιχαήλ-Ευάγγελος Κόκκινος.

Την γιορτή έκλεισε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης Αρχιμ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος απεύθυνε τα συγχαρητήρια του στα παιδιά, τις κυρίες της χορωδίας και όλους τους συντελεστές.

Στο τέλος προσφέρθηκαν από την ενορία αναμνηστικά δώρα στα παιδιά και τις κυρίες της χορωδίας.
Την γιορτή παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και ο π. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας Εφημέριος Κλαδά και Αρχιερατικός Επίτροπος Βρεσθένων, ο π. Γεώργιος Σκοπαράντζος Εφημέριος Καλογωνιάς, ο Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Τρακάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αγγελική Κατσικάρη, ο τέως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως κ. Γεώργιος Παλούμπας και η Νηπιαγωγός του Νηπιαγωγείου Ξηροκαμπίου Σταμάτα Παπαθανασοπούλου.

Φωτο: Αλεξόπουλος Φώτιος