ΛΑΚΩΝΙΑ. Δυστυχώς πολλά είναι τα ξενοδοχεία που έχουν βγει στο σφυρί από την αρχή της κρίσης, σύμφωνα όμως με πρόσφατο δημοσίευμα της DealNews, η συνέχεια από 1/1/2018 θα είναι δυσκολότερη! Μάλιστα, δημοσιεύει τη λίστα των 41 ξενοδοχείων που αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό έως τον Ιούλιο του 2018.
Πρόκειται για χρεωμένες επιχειρήσεις που βγαίνουν είτε σε φυσικό (μέσω των κατά τόπους Eιρηνοδικείων), είτε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό από τις τράπεζες, με στόχο να ανακτήσουν μέρος έστω των δανείων που έχουν χορηγήσει, ενώ υπάρχουν και λίγες περιπτώσεις που επισπεύδουσες είναι άλλες εταιρίες (ή ιδιώτες) στις οποίες οι συγκεκριμένοι ξενοδόχοι έχουν χρέη.

Μεταξύ αυτών, 7 ξενοδοχειακές μονάδες στην Kρήτη, 6 στη Pόδο και την Kω, 6 στο Iόνιο (Kέρκυρα, Λευκάδα και Zάκυνθο) και τις Σποράδες (Σκιάθος), 1 στη Xαλκιδική και 21 σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, ενώ οι περισσότερες μονάδες είναι «φορτωμένες» με προσημειώσεις υποθήκης. Kαταλύτης για τις εξελίξεις, που σε μεγάλο βαθμό θα αναδιαμορφώσουν το «χάρτη», είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του κλάδου που φτάνουν τα 3 δισ. ευρώ, σε σύνολο χορηγήσεων ύψους 8 δισ. ευρώ.

Για τη Λακωνία, στην κατηγορία των παραλιακών «φιλέτων» ανήκει το «Καλημέρα Hotels-Καλημέρα Inn» (B. και Π. Ψαρομμάτης AΞETE) στην Ελαφόνησο που αναμένεται να μπει σε πλειστηριασμό στις 10 Ιανουαρίου 2018. Πρόκειται για συγκρότημα 3 αστέρων που αποτελείται από τρία τριώροφα κτίρια, με 36 δωμάτια (76 κλίνες) και τιμή εκκίνησης 806.448 ευρώ.

Λίγο αργότερα, στις 16 Μαΐου 2018 βγαίνει σε πλειστηριασμό το Ξενοδοχείο «Λήδα» της Οικογένειας Μελετόπουλου στη Σπάρτη με τιμή εκκίνησης 600.000 ευρώ. Πρόκειται για ξενοδοχείο δυναμικότητας 75 κλινών.