ΣΠΑΡΤΗ. Στη γενική Πανελλαδική Απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου συμμετέχει και η πόλη της Σπάρτης.
Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούν σήμερα το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας στο Πάρκο του ΟΤΕ και το ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης.

Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου
Στο Πάρκο του ΟΤΕ συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων. Στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας αναφέρεται «Δυστυχώς για άλλη μια φορά εισπράττουμε από την κυβέρνηση πολιτική σκληρής λιτότητας. Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση έχει ως μοναδικό στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης μέσα από ένα προϋπολογισμό ύφεσης και ακραίας λιτότητας.

Όλοι διαπιστώνουμε ότι η κοινωνική αναλγησία όλο και περισσότερο μεγαλώνει εις βάρος της κοινωνίας. Ο κόσμος της εργασίας, ο άνεργος, ο συνταξιούχος αδυνατεί πλέον να πορευτεί στο αύριο, η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη εργασία γίνεται κανόνας.

Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον τα συνδικάτα στοχοποιούνται προκειμένου να περιοριστεί η λειτουργία τους. Η προσπάθεια αλλαγής του Συνδικαλιστικού Νόμου συνεχίζει να είναι προαπαιτούμενο απ’ όλους αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους σκλάβους σε γαλέρα. Η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση εκπροσωπούσε την ΕΛΠΙΔΑ σήμερα τσακίζει ανελέητα την κοινωνία χωρίς ηθικούς φραγμούς εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των ξένων και εγχώριων κουκουλοφόρων».

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Μέλη του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι συλλόγων συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης διεκδικώντας:
«-Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
-Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
-Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
-Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
-Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
-Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
-Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!»