Πλημμύρισαν αγάπη το Ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμων»

Μια όμορφη εκδήλωση του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων Σπάρτης για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες07-12-2017 10:36   

ΣΠΑΡΤΗ. Το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων» Σπάρτης, στα πλαίσια του εορτασμού της 3ης Δεκεμβρίου, υποδέχτηκε σχολεία του τόπου μας για να γιορτάσουν όλοι μαζί αυτή την ξεχωριστή ημέρα που είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρίες.

Στην πρόσκληση του Ιδρύματος ανταποκρίθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Σπάρτης,  του 3ου,   του 4ου και  του 9ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο π. Ιωάννης Προφύρης, Δ/ντής του Ιδρύματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: « Ευχόμαστε ο εορτασμός της 3ης Δεκεμβρίου  να αποτελέσει πραγματικά μία ευκαιρία υπενθύμισης, απολογισμού και περίσκεψης για το τι έχει γίνει και τι θα μπορούσε να γίνει ώστε οι συνάνθρωποί μας να αντιμετωπίζονται ισότιμα με το σεβασμό που τους ταιριάζει. Οφείλουμε να εκφράζουμε την αγάπη μας, να συμμεριζόμαστε  και να στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία».

Στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας απηύθυναν χαιρετισμό ο Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Λακωνίας, κος Ιωάννης Σαϊτάκης, η Δ/ντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, κα Σοφία Παινέση, η   κα Ελένη Παπαδόγιαννη και η κα Αικατερίνη Γιατράκου, Εκπαιδευτικοί  του 3ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης αντίστοιχα, καθώς και ο Δ/ντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, κος Παναγιώτης Τρακάκης.

Εν συνεχεία η κα Μαρία Γαζέτα, Κοινωνική Λειτουργός του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ανέπτυξε το θέμα: ‘’ Ζώντας με τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες‘’. Αναφέρθηκε στον όρο Αναπηρία ενώ τόνισε πόσο σημαντική είναι η ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία στα κανονικά σχολεία. Συγκεκριμένα: «Η ενσωμάτωση των Ατόμων με Αναπηρίες στο κανονικό σχολείο αποτελεί προ στάδιο και προϋπόθεση για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία, αφού τα παιδιά που αναπτύσσονται απομονωμένα σε εκπαιδευτικό επίπεδο, μπορεί να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη δυσκολία να προσαρμοστούν στην κοινωνία, αφού θα έχουν επωμιστεί και την ετικέτα του περιθωριακού».

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση  «Η Μαγική Φλογέρα», που παρουσίασαν από κοινού τρόφιμοι του Ιδρύματος και μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης. Μέσα από αυτήν την συνεργασία οι πρωταγωνιστές πρόσφεραν σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα σπουδαίο μάθημα ζωής και αγάπης και μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τα Άτομα με Αναπηρίες.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος χάρισε σε όλους τους παρευρισκόμενους τον πάντα μεστό και ωφέλιμο λόγο του. Αρχικά ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Εκπαίδευσης, την ομιλήτρια, κα Μαρία Γαζέτα καθώς και τα σχολεία για την παρουσία τους στο Ίδρυμα, ενώ στη συνέχεια επαίνεσε τους συντελεστές της όλης προσπάθειας. Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου αναφέρθηκε στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, λέγοντας: « Άτομα με Ειδικές Ανάγκες δεν είναι μόνο αυτοί που γεννιούνται , αλλά και αυτοί που γίνονται στην πορεία της ζωής τους. Τα άτομα αυτά μας δίνουν την αγάπη τους και εμείς με την σειρά μας δεν πρέπει να τους την στερήσουμε, αλλά να δώσουμε το χέρι μας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη». Επίσης αναφέρθηκε στην ξεχωριστή συνεργασία των τροφίμων του Ιδρύματος με τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου , ενώ ευχήθηκε σε όλους  σωματική και ψυχική υγεία.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση όπου τρεις μαθητές παρέλαβαν ο καθένας ως δώρο μία μπάλα.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ