ΤΡΙΠΟΛΗ. H παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου θέτει θέμα σχετικά με την πυρόπληκτη Μάνη. Ο εισηγητής της Λ.Σ. Βαγγέλης Γούργαρης σε παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ανέφερε ότι πέντε μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές η Μάνη είναι απόλυτα εγκαταλειμμένη και απειλείται με νέες καταστροφές από τις βροχοπτώσεις, δεν κηρύχτηκε καν πυρόπληκτη περιοχή. Διαπιστώνει μάλιστα ότι «από τα 4,3 εκατ. € που είναι η πρόταση, για τη Μάνη προβλέπεται ένα μεγάλο μηδενικό».

Αναφέρει ότι οι κάτοικοι των χωριών που επλήγησαν (Κότρωνας, Σκουτάρι, Φλομοχώρι κ.α.) είναι στο έλεος των έντονων βροχοπτώσεων με απρόσμενες συνέπειες αφού οι βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει ήδη προβλήματα στο τοπικό οδικό δίκτυο σύνδεσης των χωριών. Οι αγροτικοί δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί από τα χαλάσματα της οργής της φωτιάς και δεν μπορούν οι κάτοικοι να πάνε ούτε στα χωράφια τους να εκριζώσουν ή να κλαδέψουν τα καμένα ελαιόδεντρα τους. «Ιδιαίτερα στα χωριά και τους οικισμούς (Κότρωνα, Σκουτάρι) που η πυρκαγιά εκδηλώθηκε με μεγαλύτερη καταστροφή η εγκατάλειψη είναι προκλητική και απάνθρωπη […] Δεν έχει γίνει κανένα, έστω προσωρινό, αντιπλημμυρικό έργο πρόληψης, για να μην γίνουν καταστροφές από πλημμύρες». Μάλιστα αφήνει αιχμές ότι η Περιφέρεια ενίσχυσε τον Δήμο Ευρώτα λόγω στενής συνεργασίας της στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Προτείνει τη διάθεση τουλάχιστον 2 εκατ. € για την ανακούφιση των πληγέντων στη Μάνη, διεκδικώντας και ανάλογα κονδύλια από την κυβέρνηση για να δοθεί οικονομικό βοήθημα στους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και αυτοαπασχολούμενους, που έχουν απώλεια εισοδήματος να δοθούν δωρεάν ζωοτροφές, άμεση οικονομική βοήθεια για την εκρίζωση των καμένων ελαιόδεντρων και τη φύτευση νέων.
Η πρόταση του Βαγγέλη Γούργαρη απορρίφθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο.