ΛΑΚΩΝΙΑ. Mε επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε και φέτος το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας. Το Φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.

Τα εγκαίνια του 9ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας έγιναν από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Περισσότεροι από 250 Έλληνες παραγωγοί παρουσίασαν στο ευρύ κοινό τα προϊόντα τους μεταξύ ων οποίων μοναδικές ποικιλίες όπως το πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, μέλι με Superfooods (συνδυασμός τριών υπερτροφών υψηλής βιολογικής αξίας) μέλι Π.Ο.Π Βυτίνας, μέλι από τη Χάλκη κ.α. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αγνό, ποιοτικό και σπάνιο μέλι από τους ίδιους τους παραγωγούς από όλες τις περιοχές της χώρας: από τα νησιά (Κέα, Κάλυμνο, Τήνο, Άνδρο, Πάρο, Αμοργό, Ρόδο, Κάσο, Κίμωλο, Κάρπαθο, Κύθνο, Θάσο, Κρήτη), την ηπειρωτική χώρα (Καρπενήσι, Σούλι, Έβρος, Τρίκαλα, Ροδόπη, Πιερία, Ιωάννινα) καθώς και την Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία, Ηλεία). Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις θεραπευτικές ιδιότητες προϊόντων όπως η γύρη και ο βασιλικός πολτός ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν ζωντανά τον τρόπο με τον οποίο αντλείται το δηλητήριο από το κεντρί της μέλισσας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν από την Λακωνία η «Μελισσοκομία Ζάρακα», το «Μέλι Μάνης Μανωλάκος» και το «Δουκάτο Μέλι Μονεμβασίας».

Φωτό-πληροφορίες: krokeai.gr