«Ταυτισμένη με τη νεώτερη ιστορία του τόπου, η Γέφυρα στο Στραβόρεμα, λίγα χιλιόμετρα πριν τη Μονεμβασία, παραμένει σε πείσμα των καιρών αγέρωχη στη θέση της, γεφυρώνοντας τις εκατέρωθεν πλευρές του ρέματος».
Έτσι ξεκινά την παρουσίαση του θέματος το monemvasianews.gr για έναν στοιχείο με πάνω από έναν αιώνα ζωής που «έχοντας δεχθεί τα χτυπήματα του χρόνου, απευθύνει κραυγή αγωνίας σε καθένα που μπορεί να βοηθήσει».

Ένα σημαντικό μνημείο της νεότερης ελληνικής ιστορίας αποτελεί τούτη η γέφυρα, προκειμένου να μας ξυπνά μνήμες, γεγονότα και καταστάσεις.

Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν περίεργα και που όλα μεταβάλλονται με γοργούς ρυθμούς, η Γέφυρα στο Στραβόρεμα είναι ίσως η καλύτερη πρόκληση για κάθε Νεοέλληνα, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ζωντανή την επαφή του με το χθες και τις αξίες αυτής της χώρας.

Η μεταλλική γέφυρα, ευρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν τη Μονεμβασία και τα παλαιότερα χρόνια, προτού να γίνει η διάνοιξη του υφισταμένου δρόμου, εξυπηρετούσε τη οδική σύνδεση της Μονεμβασίας με τα άλλα μέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της περιοχής, η γέφυρα κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από Ιταλούς μηχανικούς.

Δείτε περισσότερα εδώ
Φωτο: Αντώνης Μαστορόπουλος