ΣΚΑΛΑ. Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας παραβρέθηκε στην Γλυκόβρυση του Δήμου Ευρώτα, σε προγραμματισμένη σύσκεψη με μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής όπου αποφασίστηκε να γίνει ευρεία σύσκεψη, με την δημιουργία Επιτροπής Αγώνα, την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη στο πνευματικό κέντρο Γλυκόβρυσης.

Το ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας ανακοινώνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ, που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που εφαρμόστηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις, συντελεί και αυτός με την σειρά του στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Όσο δεν αλλάζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και στον τρόπο αποζημίωσης, θα συνεχίζεται η πικρή εμπειρία που έχουμε από τις προηγούμενες καταστροφές και την συνολική διαδικασία αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Έναν ΕΛΓΑ, που χρυσοπληρώνουν οι αγρότες με προκαταβολική είσπραξη».

Το Δ.Σ. καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες των πληγέντων περιοχών του Δήμου Ευρώτα να παρευρεθούν στην σύσκεψη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, ώστε από κοινού να δώσουν την μάχη.
Το σύνθημα είναι «Ένας για όλους και όλοι για έναν».