Γράφει ο Ηλίας Μπόνος

ΣΠΑΡΤΗ. Υπήρχε ένας Μαγουλιώτης, προηγούμενης γενιάς, που είχε την απαίτηση αυτός που τον ακολουθούσε στον δρόμο με το αυτοκίνητο να ξέρει που θα στρίψει, χωρίς εν τω μεταξύ αυτός που προπορεύεται να ανάψει το φλάς της πορείας του. Μάλιστα συχνά άναβε και λάθος φλάς …
Όταν λοιπόν μια φορά βρέθηκε πίσω του ένας ξένος, που φυσικά δεν γνώριζε την ιδιαιτερότητα αυτή, ήταν φυσικό να τρακάρουν.
Ο Μαγουλιώτης, αείμνηστος σήμερα, είχε ανάψει φλας για πορεία αριστερά ενώ θα πήγαινε δεξιά, προς το σπίτι του από Σπάρτη προς Μαγούλα.
Όταν λοιπόν ο ξένος οδηγός προσπάθησε να κινηθεί από τα δεξιά, τράκαραν.
Έκπληκτός και ενοχλημένος ο ξένος, βγαίνει από το αυτοκίνητο και του λέει ότι είχε δώσει σήμα για αριστερά αλλά τελικά πήγε δεξιά κι έτσι τράκαραν…
Ο Μαγουλιώτης όλο σιγουριά και αυταρέσκεια, παραμένοντας μέσα στο αυτοκίνητο, του λέει: «Μα καλά δεν με ξέρεις. Είμαι ο Μ……. από τη Μαγούλα, που θα πάω; Δεξιά θα πάω…»
Ο ξένος κοίταξε με απορία, τα μάζεψε κι έφυγε χωρίς άλλη κουβέντα…
Από τότε θυμάται ότι στη Σπάρτη ανεξάρτητα με το τι κάνεις, πως το κάνεις και γιατί το κάνεις σημασία έχει τι έχεις δηλώσει ότι είσαι.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και με την Αυτοδιοίκηση.
Μπορεί για παράδειγμα ένας Αυτοδιοικητικός να έχει δηλώσει αριστερός αλλά να δείχνει ότι πάει δεξιά. Έχει όμως την απαίτηση όσοι τον ακολουθούν όχι μόνον να μην τον τρακάρουν αλλά και να καταλάβουν ότι μπορεί να ήθελε προς στιγμήν να πάει δεξιά αλλά τελικά θα πάει αριστερά… Απαιτεί επίσης απ’ όλους να γνωρίζουν ότι αν ήθελε θα μπορούσε να πάει και δεξιά, άλλο αν το σπίτι του είναι αριστερά.
Η διαφορά του αείμνηστού Μαγουλιώτη με τον Αυτοδιοικητικό είναι η εξής:
Στην Αυτοδιοίκηση οι «ζημιές» από μια τέτοια στάση δεν είναι μικρές υλικές αλλά μεγάλες και ιστορικές...
Προσοχή λοιπόν στο φλάς, ότι και αν δείχνει, ειδικά στο alarm της αναμονής…

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr