Μια πολύ ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, στα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με την κ. Δάφνη Martin (Ζαφειροπούλου) και τον Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρο Μπένο.

Η κ. Martin - Ζαφειροπούλου, είναι μια νέα Ελληνίδα, με καταγωγή από τη Σπάρτη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α. και γαλουχήθηκε με την αγάπη για την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Είναι πλέον τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Κλασικών Σπουδών και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστήμιου Γέιλ, αλλά και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων φοιτητών του ιδρύματος.

Η νεαρή επιστήμονας, μέλος του Σωματείου Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «Γιτιάδας», έχει θέσει σκοπό της ζωής της την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης και για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» με την επιθυμία να συμβάλει ενεργά στην «ένταξη των θεάτρων σε μια νέα πραγματικότητα».

Σε συνέχεια της πολύ ενδιαφέρουσας και συγκινητικής συζήτησης που αναπτύχθηκε, αποφασίστηκε η κ. Δάφνη Martin να οριστεί πρέσβειρα του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την προβολή και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης στις Η.Π.Α., αλλά και αγωγός επικοινωνίας με την Αμερική, τόσο στο εκπαιδευτικό, όσο και στο χορηγικό κομμάτι.

Ο Σταύρος Μπένος καλωσόρισε στην μεγάλη οικογένεια του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» την Σπαρτιάτισσα και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο σπουδαίο εγχείρημα που αναλαμβάνει.