ΣΠΑΡΤΗ. Οργή και αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα των ανθρώπων που εργάζονται στη Λαϊκή Αγορά της Σπάρτης μετά τα επεισόδια που συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο. Εξαγριωμένες ομάδες Ρομά, ξυλοκόπησαν η μια την άλλη, καταστρέφοντας ακόμα και πάγκους των παραγωγών της Λαϊκής.
«Διαφετεύοντας» και το κεντρικότερο σημείο της Σπάρτης οι «γνωστοί» Ρομά έχουν πλέον καταλύσει κάθε έννοια νόμου και δικαίου.

Οι πολίτες έχουν φθάσει πλέον σε οριακό σημείο εφόσον βλέπουν καθημερινά να καταλύεται το κράτος και να «βιάζεται» η κοινωνία.

Στην κυκλοφορία στους δρόμους κάνουν - ακόμα και σε κεντρικά σημεία - επικίνδυνους ελιγμούς. Στις ΔΕΚΟ και στις Υπηρεσίες δεν τηρούν σειρά και κανόνες και απειλούν ακόμα και τους υπαλλήλους. Στη Λαϊκή Αγορά δημιουργούν συνθήκες υποβαθμισμένης περιοχής όπου βασιλεύει η βία και η τρομοκρατία.

Όταν η Αστυνομία μπορεί και προλαβαίνει να επέμβει εξαφανίζονται. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό πάντα και παντού. Έτσι η ακεραιότητα των πολιτών απειλείται και συχνά και η ζωή τους αφού όπως λένε πολίτες οι Ρομά αφήνουν πίσω τους ακόμα και σφαίρες…

Όσο καταγράφονται υλικές ζημιές και ψυχολογική βία, τα ανεπίτρεπτα, για μια ευνομούμενη κοινωνία, γεγονότα είτε ξεχνιούνται είτε αποκρύπτονται. Ωστόσο το θράσος, εκείνων των Ρομά που δεν έχουν όριο και συναίσθηση, ενδέχεται να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη ή κακό. Τότε θα είναι αργά να κινητοποιηθούν Αρχές και Εξουσίες.

Ξέραμε ότι τους Αρχαιολογικούς χώρους τους «ελέγχουν» ατίθασοι Ρομά.
Ξέραμε ότι τα χωριά τα ρημάζουν οι «γνωστοί – άγνωστοι» ανήλικοι.
Ξέραμε ότι οι κυρίαρχοι της ασφάλτου είναι οι θρασύτατοι ραλίστες των χρωμιωμένων αγροτικών.
Ξέραμε ότι κάποιοι μπορούν να «γαζώνουν» με σφαίρες ακόμα και σχολεία της Σπάρτης…

Δεν ξέραμε όμως ότι ακόμα και το κέντρο και η αγορά της Σπάρτης εξαρτάται από τις ορέξεις και τη διάθεση ανθρώπων που ενώ έχουν ευεργετηθεί από την Πολιτεία εκδικούνται και τρομοκρατούν τους πολίτες…