Υλικά
500 γρ. φαρφάλες
100 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο (Προσφορά εβδομάδας ΤΣΙΚΑΚΗΣ - ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ)
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρασί λευκό
100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
200 γρ. σάλτσα ντομάτα
200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
60 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε μικρά καρέ
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε το λουκάνικο. Μαγειρεύουμε μέχρι το λουκάνικο να πάρει έντονο χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το μπούκοβο.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτα και τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό.
Προσθέτουμε το σπανάκι και τις φαρφάλες, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά.
Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και πιπέρι.

Tip:
Αν το λουκάνικο είναι φρέσκο, αφαιρούμε το περίβλημά του και το διαχειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο που θα διαχειριζόμασταν τον κιμά.