ΣΠΑΡΤΗ. Η Xoρωδία Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν. Λακωνίας «Ο Θρασύβουλος Στανίτσας» διοργανώνει τη 1η συνάντηση Χορωδιών με Δημοτικά και Παραδοσιακά τραγούδια.
Στόχος και σκοπός όπως αναφέρει ο πρόεδρος κ Θεόδωρος Τσαγκαρούλης «είναι η διάσωση και διάδοση του αθάνατου Δημοτικού μας τραγουδιού».

Τρεις Χορωδίες θα τραγουδήσουν τραγούδια του τόπου μας και όχι μόνο. Σχόλια και ερμηνεία της Παραδοσιακής μας Μουσικής θα κάνει ο Δημήτρης Βαχαβιώλος Δρ. της Βυζαντινής Ιστορίας και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας, ενώ θα χορέψει τμήμα του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης « Ο ΠΑΡΝΩΝ » με επικεφαλής την κ. Αντωνία Κολοβού.
Συμμετέχουν οι Χορωδίες α) « Λιμπρέτο » του Συλλόγου ΕΥ ΖΗΝ και β) « Μουσικό Εργαστήρι Γυθείου ».

Τη Χορωδία συνοδεύουν οι Μουσικοί: Ηλιόπουλος Παναγιώτης κλαρίνο, Πάτσιου Κατερίνα Κανονάκι, Παναγιώτης Ρουσάκος Λαούτο και Νίκος Δημητρακαράκος Κρουστά. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Ν.Π.Π.Π. του Δήμου Σπάρτης. Χορηγός η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 6 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.