ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι οι Επιμελητηριακές Εκλογές για το Επιμελητήριο Λακωνίας θα διεξαχθούν:
-Την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2017 και από την ώρα 09:00 έως και την 19.00 στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη (επί της οδού Λυκούργου αρ.61)
-Το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου και από ώρα 09:00 έως και την 19.00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας στους Μολάους του Δήμου Μονεμβασίας
-Την Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 και από ώρα 09:00 έως και την 19.00 στο Γύθειο στο ισόγειο των Γραφείων του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Ξανθάκη 3

Την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017 το Επιμελητήριο θα παραμείνει κλειστό. Η κατανομή των εδρών ανά τμήμα του Επιμελητηρίου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει ως εξής: α) Τμήμα ΕΜΠΟΡΙΚΟ (7) επτά έδρες, β). Τμήμα ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ (6) έξι έδρες, γ) Τμήμα ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (7) επτά έδρες και δ). Τμήμα ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ (1) μία έδρα.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας καλεί τα μέλη του Επιμελητηρίου να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία των εκλογών αναδεικνύοντας στο Διοικητικό του Συμβούλιο ενεργούς πολίτες-επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου που θα εργαστούν για την αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού, την ανάπτυξη του επιχειρείν και την οργάνωση δράσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων της Λακωνίας και την ανάπτυξη του τόπου.

Χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία:
-Κάθε εκλογέας ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή εκλογικού βιβλιαρίου ή διπλώματος οδήγησης ή οποιουδήποτε άλλου επίσημου εγγράφου με ευκόλως αναγνωρίσιμη φωτογραφία του.
-Ο κάθε εκλογέας έχει δικαίωμα να ψηφίσει μόνο μία φορά (ανεξάρτητα από τον αριθμό των επιχειρήσεων στις οποίες είναι μέλος) και στο Τμήμα στο οποίο ανήκει (ή επιλέξει κατά την ψηφοφορία όταν συμμετέχει σε περισσότερες από μία επιχειρήσεις) μέχρι τρεις (3) υποψηφίους του οικείου Τμήματος.
-Κατά την ψηφοφορία ο κάθε εκλογέας έχει δικαίωμα να δηλώσει την προτίμησή του με σταυρό (+) ή «χι» (Χ) σε έως τρεις (3) υποψηφίους στο τμήμα το οποίο ανήκει.
-Θα υπάρχουν τέσσερις (4) κάλπες, μία για κάθε τμήμα. Ο κάθε εκλογέας ρίπτει το φάκελο με την ψήφο του στην κάλπη του τμήματος στο οποίο ψηφίζει.

Το μήνυμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας για τις εκλογές

Σε μία άκρως δύσκολη περίοδο για την Επιχειρηματικότητα, την 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017 καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Τα Επιμελητήρια, ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και μάλιστα από τα ελάχιστα στη χώρα με ΑΙΡΕΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, συναποτελούν με το Συνδικαλιστικό Κίνημα τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατικής μας εκπροσώπησης σε όλα τα «φόρα» τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός.

Χιλιάδες συνάδελφοι, στην πορεία των ετών που ακολούθησαν την δημιουργία του Ελληνικού Κράτους, απαίτησαν, αγωνίστηκαν και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν αυτόν τον σημαντικό και κυρίως χρήσιμο θεσμό στην Ελληνική Πολιτεία, για το καλό της Εθνικής Οικονομίας, της Επιχειρηματικότητας, της Κοινωνίας και για την πρόοδο όλων μας.

Πέρα από το γεγονός της αδιαμφισβήτητης ανάγκης της ύπαρξης των Επιμελητηρίων ως κυρίαρχων γνωμοδοτικών και συμβουλευτικών φορέων της Πολιτείας, θα πρέπει να επισημάνουμε και τη σημαντικότατη λειτουργία τους ως ενδιάμεσων για την προώθηση και υποστήριξη όλων των θεμάτων που απασχολούν την Επιχειρηματικότητα και μάλιστα σε κάθε έκφανσή της.

Η ενδυνάμωση του Επιμελητηριακού θεσμού δεν αποτελεί μία κοινότοπη φράση αλλά μία αναγκαιότητα που μας αφορά όλους.

Οφείλουμε όλοι μας, Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι, Επιχειρηματίες, μέλη του Επιμελητηρίου Λακωνίας, να αναγάγουμε ως καθήκον και υποχρέωσή μας τη συμμετοχή μας και να δώσουμε το «παρών» στις εκλογές.