ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν. Λακωνίας ενημερώνει για τον κίνδυνο εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους που υποτίθεται πως υποστηρίζουν Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Το φαινόμενο παρουσιάζεται έντονο τις περιόδους των γιορτών, ακριβώς την ώρα που ο κάθε Άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να βοηθήσει τον Συνάνθρωπο του. Μεμονωμένοι ή κατά ομάδες πλησιάζουν πολίτες και με πρόσχημα την ενίσχυση κάποιου ιδρύματος, συλλόγου κτλ ΑμεΑ, τους αποσπούν χρηματικά ποσά. Έχουν στην κατοχή τους και παραστατικά αποδείξεων, ώστε να αποστομώσουν όσους τους αμφισβητήσουν.

Το Σωματείο Ατόμων με ειδικές ανάγκες ν.Λακωνίας καλεί όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν, να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας του οποίου τις ανάγκες γνωρίζουν καλύτερα ή να ενισχύσουν το αγαθό έργο των φορέων κοινωνικής δράσης της περιοχής τους, των φορέων ΑμεΑ, των δομών της εκκλησίας μας, των οποίων το έργο είναι γνωστό και εύκολα διαπιστώνεται.

«Μη δίνετε χρήματα σε αγνώστους, ακόμα και αν σας δίνουν επίσημο και έγκυρο παραστατικό, διότι δεν είναι δυνατό να ελέγξετε το αν τα χρήματα σας θα φτάσουν στο φορέα τον οποίο οι πλανόδιοι επικαλούνται», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου.