Υλικά
3 μήλα
500 γρ. χαλβάς (βανίλια, κακάο)
Ένα φύλλο σφολιάτας (με φυτικά λιπαρά)
2 κ.σ. σταφίδες ξανθές
Kανέλα
Γαρύφαλλο
2 σφηνάκια κονιάκ
Άχνη ζάχαρη.

Παρασκευή
Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν μέσα στο κονιάκ. Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε το χαλβά.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και βάζουμε κατά μήκος το μήλο, το χαλβά και τις σταφίδες. Καλό θα ήταν, για να βγει η σφολιάτα αφράτη και να φουσκώσει ωραία, να τη δουλέψουμε κρύα, μόλις τη βγάλουμε δηλαδή από το ψυγείο.
Διπλώνουμε σε ρολό και χαράζουμε το φύλλο ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά περίπου.
Μόλις το βγάλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.