Μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων», έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες, το διάστημα από 9 έως 12 Οκτωβρίου 2017.

Οι συμπατριώτες μας Κώστας Μοίρας, Πολιτικός Μηχανικός και η σύζυγός του Άννα Παράσχου, Αρχιτέκτονας, συμμετείχαν καλεσμένοι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ενδιαφέροντα σεμινάρια και συναντήσεις εργασίας, με αντικείμενο την πορεία της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια και την καλύτερη εφαρμογή της Περιφερειακής Πολιτικής της Ένωσης.

Είχαν έτσι την ευκαιρία, να συναντηθούν με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κα Corina Cretu, και να συζητήσουν μαζί της θέματα Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης, με επίκεντρο το Κάστρο της Μονεμβασίας αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Η Επίτροπος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών του Κάστρου και των υπόλοιπων μνημείων, ενθαρρύνοντας τη διασύνδεση του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος της περιοχής με δημιουργικές παραγωγικές διαδικασίες, με έμφαση στη γαστρονομία, την αγροδιατροφή και τον ποιοτικό και θεματικό τουρισμό.

Σε μια σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και εκπροσώπους άλλων περιφερειών και πόλεων, έγινε ανταλλαγή απόψεων και «καλών πρακτικών», με σκοπό την ανάπτυξη συνεργειών και τη δημιουργία δικτύων, για την προώθηση των ζητημάτων της περιοχής μας μέσα στο Ευρωπαϊκό «γίγνεσθαι».