ΣΠΑΡΤΗ. Σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η παραλαβή Υγειονομικού και λοιπού υλικού αξίας από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής στο Γ.Ν. Λακωνίας / Ν.Μ. Σπάρτης. Πρόκειται για δωρεά η αξία της οποίας ξεπερνά τις 120.000$ στην παραλαβή της οποίας θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι της 6ης ΥΠΕ.

Για τον Διεθνή Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών (IOCC)
Ο IOCC, στο πνεύμα της Χριστιανικής αγάπης, προσφέρει προγράμματα έκτακτης βοήθειας και ανάπτυξης σε όσους έχουν ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο, χωρίς διακρίσεις, και ενισχύει την ικανότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας να προσφέρει. Θεωρούμε ότι, με τη χάρη του Θεού, ο IOCC, θα επιτρέψει σε όσους υποφέρουν και έχουν ανάγκη να βελτιώσουν τη ζωή και τις κοινότητές τους και να έχουν μέσα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ελπίδα.
Από την ίδρυσή του το 1992, ο IOCC και οι συνεργάτες του έχουν παράσχει περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια σε αρωγή και προγράμματα αυτοβοήθειας σε άτομα σε περισσότερες από 60 χώρες. Τα τρέχοντα προγράμματα επικεντρώνονται στην επείγουσα βοήθεια, τη γεωργία και την επισιτιστική ασφάλεια, την εκπαίδευση, την υγεία, το νερό και την αποχέτευση, καθώς και οικονομικές ευκαιρίες σε περιοχές όπως η Συρία, η Ελλάδα, η Αιθιοπία, η Τανζανία, η Ουγκάντα, τα Βαλκάνια και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η IOCC είναι ένας οργανισμός της Συνόδου Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ. Αντιπροσωπεύει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς στη Βόρεια Αμερική και στο έργο της περιλαμβάνεται η ανάπτυξη, στους Ορθόδοξους Χριστιανούς, της δέσμευσης απέναντι στην φιλανθρωπία και την παγκόσμια συνεργασία και συμμετοχή στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η IOCC παρέχει βοήθεια στους τομείς της γεωργίας και της ασφάλειας των τροφίμων, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, την εκπαίδευση, την υγεία, το νερό και την υγιεινή, καθώς και των οικονομικών ευκαιριών.
Το 2017 σηματοδοτεί ο IOCC συμπληρώνει 25 χρόνια προσφοράς.

Το 1993, ο IOCC ίδρυσε γραφείο στην Αθήνα που λειτουργούσε σαν περιφερειακή βοήθεια για την ανακούφιση οικογενειών που επλήγησαν από τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβία. Αργότερα, χρησιμοποιήθηκε ως διοικητική βάση στήριξης για έργα ανθρωπιστικής βοήθειας της IOCC στην Αφρική και σε όλο τον κόσμο. Η IOCC διαθέτει σήμερα 117 άτομα προσωπικό σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα εργάζεται σε συνεργασία με την Αποστολή, το ανθρωπιστικό σκέλος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υποστηρίζει τις προσπάθειές της στο πεδίο για την παροχή βοήθειας σε όσους πλήττονται από την οικονομική και προσφυγική κρίση. Εργάζεται στην Ελλάδα μετά από αίτημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Οι βασικότερες πηγές χρηματοδότησης του IOCC είναι η ελληνορθόδοξη διασπορά, εκκλησιαστικές οργανώσεις και οικουμενικοί εταίροι, όπως η ACT Alliance, ένας διεθνής συνασπισμός με πάνω από 140 εκκλησίες και φορείς που ασχολούνται με την ανάπτυξη, την ανθρωπιστική βοήθειας και την υποστήριξη.