ΣΚΑΛΑ. Μια συνάντηση για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου Ευρώτα και Πακιστάν είχε ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα Ηλίας Παναγιωτακάκος και η Πρόεδρος της Δ.Κ. Σκάλας Γ. Κούρλα με τον Πρέσβη του Πακιστάν κ. Khalid Usman Qaiser το προηγούμενο Σάββατο στη Σκάλα. Σε σχετική ανάρτησή του στο facebook μάλιστα ο κ. Παναγιωτακάκος επισημαίνει ότι η συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε κατ’εντολήν του Δημάρχου κ. Γρυπιώτη είχε στόχο την «οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα παραβατικότητας που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή από Ομοεθνείς του Πακιστανού Πρέσβη».

Κοινή θέση των δυο πλευρών πάντως είναι η εφαρμογή των νόμων που διέπουν την Ελληνική Δημοκρατία αλλά και η εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων αλλά και των κανονισμών που σχετίζονται με την υγιεινή και την ασφάλεια της εργασίας. Από την πλευρά του Δήμου Ευρώτα τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των Πακιστανών που μένουν στην περιοχή έχουν παράνομα εισέλθει στην Ελλάδα και συνεπώς παράνομα διαμένουν στο Δήμο Ευρώτα οπότε θα πρέπει τουλάχιστον να σέβονται τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας. Παράλληλα βέβαια, και οι δυο πλευρές επισήμαναν ότι οι Πακιστανοί εξυπηρετούν βασικές ανάγκες της αγροτικής παραγωγής και πως είναι αναγκαίο μέτρα όπως το εργόσημο να επεκταθούν υπό όρους και σε αυτούς.

Στην ίδια ανάρτηση μαθαίνουμε ότι Δήμος Ευρώτα αναμένεται να συγκροτήσει ομάδα εργασίας η οποία θα διαμορφώσει ένα σταθερό πλαίσιο κανόνων με βάση τις επικρατούσες αρχές του δικαίου και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με στόχο την ομαλή και ασφαλή διαβίωση όλων των πολιτών/κατοίκων του Δήμου Ευρώτα.

Σημαντική είναι πάντως η επισήμανση του Αντιδημάρχου Ευρώτα πως εφόσον οι Δήμοι καλούνται να διαχειριστούν την κρίση θα πρέπει τουλάχιστον η Πολιτεία να τους ενισχύει περισσότερο οικονομικά!