ΣΠΑΡΤΗ. Σαφέστατο μήνυμα προς την Δημοτική Αρχή Σπάρτης και στον Δήμαρχο Β. Βαλιώτη στέλνουν οι αναγνώστες του notospress.gr. Μέσα από μια ψηφοφορία που άγγιξε νούμερα ρεκόρ είπαν την γνώμη τους για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης.

Το δείγμα είναι τεράστιο σε σχέση με τον πληθυσμό του Δήμου και η συμμετοχή σημαίνει ότι υπάρχουν πολίτες που όχι μόνο παρακολουθούν και νοιάζονται για τα δημοτικά πράγματα αλλά έχουν την ανάγκη να εκφράσουν την γνώμη και την άποψή τους.

Το 75% των πολιτών στέλνει μήνυμα σύμφωνα με το οποίο η εικόνα, η επιδόσεις και τα αποτελέσματα του Δήμου δεν είναι καθόλου καλά. Διακρίνουν σε μεγάλο βαθμό προχειρότητα, σε αξιοπρόσεκτο βαθμό αντιδημοκρατική συμπεριφορά και συγκεντρωτική διοίκηση.

Όπως είναι φυσικό οι αρνητικές αυτές επιδόσεις της Δημοτικής Αρχής του Βαγγέλη Βαλιώτη είναι εξαιρετικά κρίσιμες και ίσως καταλυτικές για την συνέχεια.

Μόνο το 25% αναγνωρίζει πλεονέκτημα στην κοινωνική ευαισθησία, στην άμεση επικοινωνία και στην πολυκομματική έκφραση.

Τα αποτελέσματα απασχολούν ήδη τους αυτοδιοικητικούς που ενδιαφέρονται για την γνώμη των πολιτών, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν αναγωγή των αποτελεσμάτων σε ιδεολογίες και ιδεοληψίες της Δημοτικής πλειοψηφίας και προβολή τους στην καθημερινότητα των πολιτών.

Δυστυχώς όπως αναφέρουν δύο – τρείς απ’ τους εμπειρότερους το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βρίσκει εφαρμογή. Φυσικά η Δημοτική Αρχή Σπάρτης έχει ακόμα στην διάθεσή της 18 περίπου μήνες για να διορθώσει και να βελτιώσει τα αρνητικά σημεία και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τα θετικά.

Ψηφοφορία notospress.gr.
Σύνολο ψήφων: 568

Eρώτηση / Απαντήσεις:
Θεωρείς ότι η Δημοτική Αρχή Σπάρτης έχει ως βασικό πλεονέκτημα ή μειονέκτημα ένα από τα:
Προχειρότητα οργάνωσης: 30% (168 ψήφοι)
Αντιδημοκρατική λειτουργία: 24% (135 ψήφοι)
Συγκεντρωτική διοίκηση: 21% (117 ψήφοι)

Κοινωνική ευαισθησία: 17% (95 ψήφοι)
Άμεση επικοινωνία: 4% (21 ψήφοι)
Πολυκομματική έκφραση: 4% (21 ψήφοι)

Άλλο: 2% (10 ψήφοι)
ΔΓ / ΔΑ: 0% (1 ψήφοι)