ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του Επιμελητηρίου ότι:

Οι οριστικοί εκλογικοί κατάλογοι κυρώθηκαν σήμερα 27 Νοεμβρίου 2017. Οι οριστικοί εκλογικοί κατάλογοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λακωνίας www.lcci.gr. (συνημμένα αρχεία). Τα μέλη μπορούν, επίσης, να προμηθευτούν τους οριστικούς εκλογικούς καταλόγους σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή κατόπιν σχετικής αίτησής τους στο Επιμελητήριο.

Επίσης, ενημερώνει τους ψηφοφόρους-μέλη του Επιμελητηρίου για τα εξής σχετικά με την εκλογική διαδικασία:
1. Κάθε εκλογέας ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή εκλογικού βιβλιαρίου ή διπλώματος οδήγησης ή οποιουδήποτε άλλου επίσημου εγγράφου με ευκόλως αναγνωρίσιμη φωτογραφία του.
2. Ο κάθε εκλογέας έχει δικαίωμα να ψηφίσει μόνο μία φορά (ανεξάρτητα από τον αριθμό των επιχειρήσεων στις οποίες είναι μέλος) και στο Τμήμα στο οποίο ανήκει μέχρι τρεις (3) υποψηφίους του οικείου Τμήματος. Σε περίπτωση που συμμετέχει σε περισσότερες της μίας επιχειρήσεις ενταγμένες στον εκλογικό κατάλογο έχει δικαίωμα να επιλέξει, κατά την ώρα της ψηφοφορίας, σε ποια επιχείρηση (και στο τμήμα αυτής) θα ψηφίσει. Ψηφοδέλτιο συνδυασμού με περισσότερους σταυρούς προτίμησης από τους ανωτέρω κατά περίπτωση οριζόμενους είναι έγκυρο χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Ψηφοδέλτιο χωρίς κανένα σταυρό προτίμησης προσμετράται υπέρ του Συνδυασμού.
3. Κατά την ψηφοφορία ο κάθε εκλογέας έχει δικαίωμα να δηλώσει την προτίμησή του με σταυρό (+) ή «χι» (Χ) σε έως τρεις (3) υποψηφίους στο τμήμα το οποίο ανήκει (ή έχει επιλέξει να ψηφίσει στις περιπτώσεις συμμετοχής σε περισσότερες της μίας επιχείρησης). Τα ψηφοδέλτια ενός τμήματος που θα περιέχουν σταυρούς άλλου τμήματος θα μετρούν υπέρ του συνδυασμού αλλά δε θα γίνονται δεκτοί οι σταυροί. Οποιοδήποτε άλλο σημάδι θα καθιστά το ψηφοδέλτιο άκυρο.
4. Θα υπάρχουν τέσσερις (4) κάλπες, μία για κάθε τμήμα. Ο κάθε εκλογέας ρίπτει το φάκελο με την ψήφο του στην κάλπη του τμήματος στο οποίο ψηφίζει. Φάκελοι που θα εντοπιστούν σε άλλο τμήμα θα μετρούν υπέρ του Συνδυασμού.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι:
5. Οι εκλογές θα διεξαχθούν
• Την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου του έτους 2017 και από την ώρα 09:00 έως και την 19.00 στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη (επί της οδού Λυκούργου αρ.61)
• Το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου του έτους 2017 και από ώρα 09:00 έως και την 19.00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας στους Μολάους του Δήμου Μονεμβασίας
• Την Κυριακή 03 Δεκεμβρίου του έτους 2017 και από ώρα 09:00 έως και την 19.00 στο Γύθειο του Δήμου Ανατολικής Μάνης και ειδικότερα στο ισόγειο των Γραφείων του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου του έτους 2017 το Επιμελητήριο θα παραμείνει κλειστό προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές. Επίσης, την Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου του έτους 2017 το Επιμελητήριο ομοίως θα παραμείνει κλειστό για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

6. Η κατανομή των εδρών ανά τμήμα του Επιμελητηρίου, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 58, του Ν.4484/2017, έχει καθοριστεί με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης ως εξής: α) Τμήμα ΕΜΠΟΡΙΚΟ (7) επτά έδρες, β). Τμήμα ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ (6) έξι έδρες, γ) Τμήμα ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (7) επτά έδρες και δ). Τμήμα ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ (1) μία έδρα.

Για πληροφορίες: Ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λακωνίας http://www.lcci.gr και Τμήμα Μητρώου Επιμελητηρίου Λακωνίας, Τηλ. : 2733022279, Fax : 2733022008